Geen geld voor anticonceptie?

NIET ONZE ZORG

Het maakt ons namelijk niet uit wie je bent of waar je vandaan komt. Ieder mens heeft recht op zorg. Ook als je geen geld hebt. Dus helpen we Sarah. En blijven we strijden voor mensen zoals zij.

Het maakt ons namelijk niet uit wie je bent of waar je vandaan komt. Ieder mens heeft recht op zorg. Ook als je geen geld hebt. Dus helpen we Sarah. En blijven we strijden voor mensen zoals zij.

Veel vrouwen met een laag inkomen willen liever een andere vorm van anticonceptie gebruiken. Maar doen dat niet vanwege de kosten. Wij vinden dit onacceptabel. De grootte van iemands portemonnee mag geen rol spelen in de keuze van anticonceptie. En daarom komen wij in actie.

"Ik heb 4 maanden gespaard om een anticonceptiestaafje te kunnen kopen"

- Lucia

  1. Mensen moeten kunnen kiezen voor de vorm van anticonceptie die het best bij hen past.
  2. Kosten mogen nooit een drempel zijn. De grootte van je portemonnee mag geen rol spelen in de keuze voor anticonceptie.
  3. Voor iedereen toegankelijke anticonceptie kan ongewenste zwangerschappen voorkomen.

Arianne de Jong
Arianne de Jong

directeur Dokters van de Wereld

Anticonceptie moet toegankelijk zijn voor iedereen

Arianne de Jong, directeur van Dokters van de Wereld: “Een arts die als vrijwilliger in de zorgbus van Dokters van de Wereld werkt vertelde mij laatst over een jonge alleenstaande moeder met een klein kindje. Zij wilde met een opleiding gaan starten. Zij ging naar haar huisarts voor een hormoonstaafje maar kon dat niet betalen. Toen zij later toch ergens kosteloos een hormoonstaafje kon laten plaatsen, bleek zij zwanger. Dokters van de Wereld wil de financiële drempels voor anticonceptie wegnemen want anticonceptie moet toegankelijk worden voor iedereen. Steun onze oproep!"

27% van vrouwen met laag inkomen wil liever andere anticonceptie gebruiken

Dokters van de Wereld verstrekt 100 spiraaltjes aan vrouwen die het zelf niet kunnen betalen
Ruim een kwart van de vrouwen met een laag inkomen wil liever een andere vorm van anticonceptie gebruiken. De kosten van anticonceptie zijn de belangrijkste drempel, zo blijkt uit onderzoek van Peil.nl in opdracht van Dokters van de Wereld. Daarom komt Dokters van de Wereld in actie en gaat de organisatie kosteloos 100 spiraaltjes verstrekken aan vrouwen die dat zelf niet kunnen betalen.

Veelgestelde vragen

Wat kost een spiraaltje?

Wat kost een hormoonstaafje?

Waarom moet je eigenlijk betalen voor anticonceptie?

Wat kost het plaatsen van een spiraaltje?

Lees alle antwoorden en alles over onze campagne hier

Dokters van de Wereld | Nieuwe Herengracht 20 | 1018 DP Amsterdam
Privacy & Cookies | IBAN: NL82INGB 0000 0049 46 | RSIN: 807110917