COVID-19: JUIST NU ZORGEN VOOR DE MEEST KWETSBAREN

Het gevaar van corona is nog lang niet geweken. Hoewel de druk op de ziekenhuizen afneemt, heeft nog steeds niet iedereen in ons land toegang tot zorg. En hoe blijf je thuis bij klachten als je geen huis hebt? Hoofd Programma’s Janine Wildschut: “Juist nu is van het grootste belang dat iedereen door medische zorg bereikt wordt. Dus ook de meest kwetsbaren: mensen zonder papieren, mensen zonder een dak boven het hoofd of mensen in andere kwetsbare posities.”

MEDISCHE ZORG VOOR IEDEREEN. JUIST NU.

Als enige medische NGO in ons land zet Dokters van de Wereld - juist in tijden van corona - alles op alles om groepen die buiten de boot vallen toch medische zorg en ondersteuning te bieden. Onze Zorgbus bezoekt elke dag verschillende locaties waar mensen zonder papieren verblijven. Het team van vrijwillige artsen behandelt patiënten en test op Covid-19. We bieden meer (online) psychiosociale zorg en hebben de telefonische spreekuren via de Helpdesk opgeschaald. Dagelijks lichten onze vrijwilligers mensen voor over gezondheid, corona en preventie.

Samen sterker

De Nederlandse samenleving is erbij gediend dat íedereen gezond is. Daar waar de overheid het laat afweten, zetten wij alles op alles om kwetsbare mensen medische zorg te bieden. Ook jij kunt helpen: steun ons met een donatie.

»

Samen sterker

Word ook donateur

Dokters van de Wereld | Nieuwe Herengracht 20 | 1018 DP Amsterdam
Privacy & Cookies | IBAN: NL82INGB 0000 0049 46 | RSIN: 807110917