Ren mee of sponsor een van onze lopers voor het goede doel

Damloop by Night 2018

Doneren voor een glimlach van een kind? Of zelf meelopen met de Damloop by Night voor Dokters van de Wereld? Het kan allebei!
Tijdens de Damloop by Night (8 KM) lopen de lopers van Dokters van de Wereld voor Operatie Glimlach. Want een lachend kind is een gelukkig kind. Daarom opereert Dokters van de Wereld kinderen in Afrika aan Schisis (hazenlip) en ernstige vergroeiingen door brandwonden (contractuur). Ren deze kinderen naar een glimlach door samen met Dokters van de Wereld de Damloop by Night te lopen op 22 september 2018!

Het goede doel

In Nederland is het normaal dat een kind geopereerd wordt als dat nodig is. In Afrika is dat niet zo. Een operatie is meestal te duur, het ziekenhuis te ver weg of er zijn simpelweg geen goed opgeleide chirurgen. Tijdens de Operatie Glimlach missies geeft ons medische team training aan het lokale medische personeel en opereren ze samen kinderen en jongvolwassenen. Door een operatie krijgen deze kinderen weer een toekomst!

De run

Samen met 15.000 anderen loop je 5 Engelse Mijl in het speciale Dokters van de Wereld loopshirt. De route gaat voor een deel over het traditionele Dam tot Damloop-parcours en is oogverblindend verlicht. Onderweg geeft de muziek je een extra boost, waarna je bij de finish door ons feestelijk wordt onthaald. En dan toosten we samen op de 40 operaties die de 70 lopers voor Dokters van de Wereld hiermee mogelijk maken. Al met al moet je dit een keer meemaken!

Tickets

Schrijf je hier in:
Ren met ons mee     of    Ren mee met je bedrijf

Het verhaal van

David

David verscheen samen met zijn vader op de polikliniek. Hij was verbrand aan beide voetjes en handjes nadat hij tijdens het voetballen in een smeulend vuurtje was gevallen. De vingers van zijn rechterhand stonden krom, zijn duim en pink waren helemaal vergroeid. Zijn linkerhand zag eruit als een klompje. Zijn vergroeide rechterhand hebben we als eerste geopereerd. We hebben zijn duim en pink los kunnen maken, waardoor hij in de toekomst zijn hand beter zal kunnen gebruiken. Daar ben ik heel blij mee. Een goede handfunctie is voor iedereen belangrijk, maar in Afrika is het van levensbelang omdat je daar meestal je geld verdient met handwerk. De vader van David was ontzettend blij dat we zijn zoontje hebben kunnen helpen, zodat hij zijn handje weer beter kan gebruiken en kans heeft op een toekomst. Tijdens onze volgende missie in juni 2019 zullen we David opereren aan zijn linkerhandje.

»

Wie lopen er mee voor Dokters van de Wereld?

Je kunt onze lopers sponseren via hun pagina op PIF world. Zie hieronder wie er allemaal voor ons lopen:

Dokters van de Wereld | Nieuwe Herengracht 20 | 1018 DP Amsterdam
Privacy & Cookies | IBAN: NL82INGB 0000 0049 46 | RSIN: 807110917