Jasper Kuipers

Jasper Kuipers is sinds 1 september 2020 directeur van Dokters van de Wereld. Met tomeloze energie zet hij zich in voor kwetsbare mensen die zijn uitgesloten van zorg.

Jasper (1978) studeerde technische bestuurskunde aan de TU in Delft. Hij begon zijn carrière in het bedrijfsleven. Hij werkte onder meer zes jaar als strategisch adviseur bij adviesbureau Deloitte. Na deze periode besloot hij over te stappen naar de non-profit en sociale sector. Belangrijke drijfveer daarvoor was zijn behoefte om van betekenis te zijn in het leven van andere mensen. Jasper werkte twaalf jaar bij VluchtelingenWerk Nederland, onder meer als adjunct directeur. Daar bleek zijn analytische en strategische expertise van grote waarde en ook op internationaal vlak bleef zijn inzet niet onopgemerkt. Zo was Jasper vice-voorzitter van de Europese koepelorganisatie ECRE van ruim 100 vluchtelingenorganisaties en mede-voorzitter van de VN-vergadering over hervestiging van vluchtelingen. Verder was hij voorzitter van het samenwerkingsverband ‘Stay Human’, waarin 55 maatschappelijke organisaties zich inzetten tegen polarisatie.

Jasper: “In deze tijden van corona wordt de maatschappelijke relevantie van Dokters van de Wereld heel zichtbaar. Door de pandemie worden alle kwetsbaarheden in de samenleving uitvergroot. Wij verlenen hulp en proberen door middel van pleitbezorging de toegang tot de medische zorg te verbeteren. In Nederland en in meer dan 70 landen wereldwijd. Relevanter en impactvoller kun je volgens mij niet bezig zijn.”

Dokters van de Wereld | Nieuwe Herengracht 20 | 1018 DP Amsterdam
Privacy & Cookies | IBAN: NL11 ABNA 0491 7178 06 | RSIN: 807110917