we gaan 1000 behandelingen weggeven

Mondzorgkaravaan

Met steun van de Postcode Loterij hebben wij in 2019  duizend mondzorgbehandelingen gegeven aan mensen die het écht nodig hadden. Mensen die vanwege geldgebrek niet naar de tandarts konden en rondliepen met klachten.

LET OP! DEZE CAMPAGNE WAS IN 2019. ER ZIJN GEEN BEHANDELINGEN MEER BESCHIKBAAR.

 

Waar gaan we heen?

We starten in april 2019 in Waddinxveen, en gaan dan naar Amsterdam, Nijmegen, Groningen, Den Haag en Rotterdam. We bezoeken voornamelijk maatschappelijke organisaties in deze steden. Samen met hen hebben we de behandelingen ingepland. Op deze manier kunnen we zoveel mogelijk mensen helpen. De organisaties waar we de komende maanden staan zijn de Voedselbank in Waddinxveen, Doras Schuldhulp in Amsterdam, Stichting Gast en Stichting Iriszorg in Nijmegen, Stichting Inlia en Stichting van de Straat in Groningen en we sluiten af bij het Wereldhuis in Den Haag.

 

Wie gaan we helpen?

Een grote groep mensen in Nederland kan niet naar de tandarts omdat ze het niet kunnen betalen. Gezinnen die onder de armoedegrens leven, bijvoorbeeld. Zij hebben geen geld voor een aanvullende verzekering. Laat staan voor een dure behandeling. Ook voor de groep dak- en thuislozen is een bezoek aan de tandarts meestal niet mogelijk vanwege de hoge kosten.
Een andere kwetsbare groep zijn ongedocumenteerde migranten. Zij mogen geen zorgverzekering afsluiten.

 

Waarom doen we dit?

Voor ruim 500.000 mensen in Nederland is mondzorg onbetaalbaar geworden. Deze mensen hebben geen geld voor een aanvullende tandverzekering. Gevolg is dat een ontstoken kies of slecht tandvlees kan uitgroeien tot een serieus probleem: rotte tanden, bloedend tandvlees of heftige pijn. Of nog erger, want ontstekingen in de mond kunnen ook tot andere ziektes leiden, zoals hart- en vaatziekten. En dan hebben we het nog niet over problemen met eten of slecht slapen als gevolg van pijn. Bovendien schamen mensen met een slecht gebit zich daar vaak voor, waardoor ze in een sociaal isolement raken. Ze hebben zelfs minder kan om werk te vinden. Bij Dokters van de Wereld vinden we dat iedereen toegang moet hebben tot mondzorg. En zéker in Nederland.
Laat weten dat jij ook vindt dat iedereen naar de tandarts moet kunnen. Teken de petitie en deel deze actie met iedereen.

820 Behandelingen

Gebitten gereinigd

154

Gebitten gereinigd

Gaatjes gevuld

287

Gaatjes gevuld

Tanden getrokken

220

Tanden getrokken

Dokters van de Wereld | Nieuwe Herengracht 20 | 1018 DP Amsterdam
Privacy & Cookies | IBAN: NL82INGB 0000 0049 46 | RSIN: 807110917