Bestuur

Dokters van de Wereld is een vereniging. De leden en specifiek de bestuursleden hebben een toezichthoudende rol. Het bestuur heeft gekozen voor het zijn van een bestuur op ‘afstand’ waarin de directeur en het professioneel bureau belegd is met de rol van de dagelijkse besturing en uitvoering van de organisatie. Hier treft u het bestuur- en directiereglement aan van Dokters van de Wereld.

Dokters van de Wereld - Hendrik Verschuur

Hendrik Verschuur

Voorzitter

Hendrik Verschuur is keel-neus-oorarts en hoofd-halsoncoloog aan het Haaglanden Medisch Centrum (HMC), waar hij ook jonge artsen opleidt tot kno-arts. Daarnaast heeft hij ruime bestuurlijke ervaring onder meer als divisiemanager en stafvoorzitter van het HMC. Ook richtte hij het HMC-innovatieplatform op. Als toezichthouder werkt Hendrik voor ViVa! Zorggroep en Ziekenhuis Amstelland. Bovendien is hij actief als dagvoorzitter en gespreksleider.

Klik hier voor het interview met Hendrik Verschuur toen hij aantrad als voorzitter van Dokters van de Wereld.

Dokters van de Wereld - Freek Wessels

Freek Wessels

Penningmeester

Freek Wessels begon zijn loopbaan als adviseur voor Atos Consulting. Daarna maakte hij de overstap naar Heineken, waar hij diverse financiële posities bekleedde. Tussendoor deed hij een halfjaar vrijwilligerswerk in Kenia bij Macheo Children’s Centre. Van 2013 tot 2020 werkte Freek als financieel directeur bij Tony’s Chocolonely. Eind 2020 richtte hij zijn eigen adviesbureau De Finance Fabriek op en is hij investeerder via zijn eigen fonds Nozem Investments. Freek heeft ervaring als toezichthouder bij de Voedselbank Amsterdam en Refugee Company.

Dokters van de Wereld - Astrid van Vonderen

Astrid van Vonderen

Bestuurslid fondsenwerving & communicatie

Astrid van Vonderen heeft ruime ervaring in diverse leidinggevende rollen op het terrein van marketing en communicatie bij KPN, de Nederlandse Spoorwegen en Randstad Nederland. Van 2015 tot 2020 werkte zij als directeur Fondsenwerving en Marketing bij UNICEF Nederland en was zij lid van de mondiale UNICEF-denktank voor fondsenwerving. Momenteel is Astrid hoofd Marketing & Services bij Univé Verzekeringen. Daarnaast is zij lid van de raad van toezicht van ouderenbond ANBO.

Dokters van de Wereld - Peter van Keulen

Peter van Keulen

Bestuurslid Pleitbezorging

Peter van Keulen is oprichter van Public Matters, een adviesbureau voor politieke belangenbehartiging. Hij startte zijn carrière als fractiemedewerker in de Tweede Kamer. Vervolgens werkte hij bij een Amerikaans adviesbureau gespecialiseerd in strategische communicatie en public affairs. Na enkele jaren als hoofd Public Affairs bij Albert Heijn startte hij in 2001 met Public Matters. Het bureau ondersteunt diverse organisaties actief in de zorg. Peter was lid van de raad van toezicht voor Save the Children en het bestuur van Florence Wenst. Momenteel is hij tevens bestuurslid van stichting Machiavelli en toezichthouder bij het Fonds Gehandicaptensport.

Dokters van de Wereld - Annette de Graaf

Annette de Graaf

Bestuurslid publieke gezondheid en management

Annette werkt als stadsdeeldirecteur bij de gemeente Den Haag. Haar focus is daarbij het versterken van de sociale en fysieke leefbaarheid. Ze begon haar loopbaan als wijkverpleegkundige, maar trok al snel de wereld in en werkte in Honduras, Bolivia, Nepal en Costa Rica. Ze was onder meer betrokken bij gemeenschapsontwikkelingen en gaf trainingen aan vroedvrouwen en (vrijwillige) gezondheidswerkers. Na twintig jaar keerde Annette terug naar Nederland en werkte ze onder meer bij de diverse GGD’en.

Dokters van de Wereld - Chantal van der Horst

Chantal van der Horst

Bestuurslid Internationale projecten

Chantal van der Horst is als plastisch chirurg dertig jaar verbonden geweest aan het Amsterdam UMC, waarvan de laatste negentien jaar als hoogleraar/hoofd van de afdeling plastische chirurgie en opleider van plastisch chirurgen. Daarnaast is ze voorzitter geweest van de beroepsvereniging van plastisch chirurgen (NVPC). Sinds 1996 ging ze diverse malen met een medisch team naar landen als Ghana, Marokko, Bangladesh en Sierra Leone. Sinds 2019 is Chantal met pensioen en nog actief binnen diverse besturen gerelateerd aan gezondheidszorg.

Directie

Jasper Kuipers

Directeur

Dokters van de Wereld | Nieuwe Herengracht 20 | 1018 DP Amsterdam
Privacy & Cookies | IBAN: NL11 ABNA 0491 7178 06 | RSIN: 807110917