Eigen acties

Overal ter wereld zijn er mannen, vrouwen en kinderen die geen of een slechte toegang tot zorg hebben. Dit leidt tot levensbedreigende situaties en veel leed.  Dokters van de Wereld strijdt voor het lot van deze mensen en ook jij kunt nu zelf in actie komen.

Actievoeren kan op verschillende manieren en voor het project dat jij wilt steunen. Maak jij je sterk voor kinderen met een schisis in ontwikkelingslanden, bekommer je je om het lot van ongedocumenteerde migranten in Nederland of wil je bijdragen aan medische zorg voor kinderen, zwangere vrouwen of ouderen in Griekenland? Het sponsorgeld dat je ophaalt komt geheel ten goede aan het project van je keuze. Wij begeleiden je met je actie en hebben veel handige actietools ter beschikking.

Start je actie! 

Bedenk zelf een actie
Wees creatief en bedenk je eigen actie! Je kunt deelnemen aan een sportevenement zoals de Mud Masters of de Iron Man, maar ook een georganiseerde wandel- of zwemtocht. Ook kun je jouw verjaardag, jubileum, concert of verkoopactie in het teken zetten van Dokters van de Wereld. Wij zorgen voor een actiepakket en je organiseert zelf je actie.

Stef Uijvel heeft bijvoorbeeld de Santiago de Compostella gefietst. Lees hier zijn verhaal

Natuurlijk staan we voor je klaar met raad en begeleiding. Wil je advies of begeleiding, neem dan contact op met Meity Bodenstaff via mbodenstaff@doktersvandewereld.org of via 020-4652866 

 


Onze projecten:

Project: Zorgrecht Nederland

In Nederland verbeteren we toegang tot zorg voor ongedocumenteerde migranten middels spreekuren, onderzoek en pleitbezorging.

LEES MEER

Project: Operatie Glimlach

Tijdens Operatie Glimlach opereren teams van vrijwillige medici kinderen en jongvolwassenen in ontwikkelingslanden.

LEES MEER

Project: Solidariteitsplan Europa

In Griekenland bieden we medische en psychosociale hulp aan kinderen, zwangere vrouwen, ouderen en vluchtelingen.

LEES MEER