Nalaten

Dokters van de Wereld  in uw testament

Voor ieder mens is het leven eindig, maar uw betrokkenheid hoeft dat niet te zijn. Met uw laatste wens kunt u uw betrokkenheid voortzetten door Dokters van de Wereld op te nemen in uw testament. Hierin  bepaalt u waar uw erfenis naartoe gaat en kunt u een speciale bestemming geven aan uw nalatenschap. Door Dokters van de Wereld op te nemen in uw testament draagt u bij aan onze strijd voor een solidaire en toegankelijke gezondheidszorg. Voor de toekomst van de generaties na u.

Indien u Dokters van de Wereld opneemt in uw testament, komt uw nalatenschap volledig ten goede van ons werk. Als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) zijn wij namelijk vrijgesteld van erfbelasting. Als u in het bijzonder een van onze projecten, zoals bijvoorbeeld Operatie Glimlach, of een deel van de wereld wilt steunen kunt u dat natuurlijk laten vastleggen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om Dokters van de Wereld op te nemen in uw testament.

  • Erfstelling : Dokters van de Wereld wordt (mede-)erfgenaam en ontvangt een deel van het bezit uit uw nalatenschap
  • Legaat: Dokters van de Wereld wordt legataris en ontvangt een specifiek geldbedrag of een eigendom (legaat) uit uw nalatenschap.

Voor het opmaken van een testament dient u een notaris in te schakelen. Op www.notaris.nl  vindt u een notaris bij u in de buurt.

Informatie en contact

Voor persoonlijk advies kunt u contact opnemen met Meity Bodenstaff, manager Fondsenwerving tel 020-4652866 of MBodenstaff@doktersvandewereld.org.

Heeft u Dokters van de Wereld opgenomen in uw testament, laat het ons dan weten. Wij bedanken u graag bij leven en nemen u – indien u dit wenst – graag op in ons speciale relatie bestand, zodat wij u op de hoogte kunnen houden van ons werk.

 


Onze projecten:

Zorgbus

Project: Zorgrecht Nederland

In Nederland verbeteren we toegang tot zorg voor ongedocumenteerde migranten middels spreekuren, onderzoek en pleitbezorging.

LEES MEER
Bangladesh: Munshiganj. A team of Dutch volunteers, consisting of plastic surgeons, anesthesists and nurses has operated for free over 100 people, mainly children, with cleft lips and burning wounds in hospitals in Dhaka and the provincial town of Munshiganj in a period of two weeks.

Project: Operatie Glimlach

Tijdens Operatie Glimlach opereren teams van vrijwillige medici kinderen en jongvolwassenen in ontwikkelingslanden.

LEES MEER
MDM1_2__MG_4357_kristofvadino

Project: Solidariteitsplan Europa

In Griekenland bieden we medische en psychosociale hulp aan kinderen, zwangere vrouwen, ouderen en vluchtelingen.

LEES MEER