Nalaten

Dokters van de Wereld  in uw testament

Voor ieder mens is het leven eindig, maar uw betrokkenheid hoeft dat niet te zijn. Met uw laatste wens kunt u uw betrokkenheid voortzetten door Dokters van de Wereld op te nemen in uw testament. Hierin  bepaalt u waar uw erfenis naartoe gaat en kunt u een speciale bestemming geven aan uw nalatenschap. Door Dokters van de Wereld op te nemen in uw testament draagt u bij aan onze strijd voor een solidaire en toegankelijke gezondheidszorg. Voor de toekomst van de generaties na u.

Indien u Dokters van de Wereld opneemt in uw testament, komt uw nalatenschap volledig ten goede van ons werk. Als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) zijn wij namelijk vrijgesteld van erfbelasting. Als u in het bijzonder een van onze projecten, zoals bijvoorbeeld Operatie Glimlach, of een deel van de wereld wilt steunen kunt u dat natuurlijk laten vastleggen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om Dokters van de Wereld op te nemen in uw testament.

  • Erfstelling : Dokters van de Wereld wordt (mede-)erfgenaam en ontvangt een deel van het bezit uit uw nalatenschap
  • Legaat: Dokters van de Wereld wordt legataris en ontvangt een specifiek geldbedrag of een eigendom (legaat) uit uw nalatenschap.

Voor het opmaken van een testament dient u een notaris in te schakelen. Op www.notaris.nl  vindt u een notaris bij u in de buurt.

Informatie en contact

Voor persoonlijk advies kunt u contact opnemen met Meity Bodenstaff, manager Fondsenwerving tel 020-4652866 of MBodenstaff@doktersvandewereld.org.

Heeft u Dokters van de Wereld opgenomen in uw testament, laat het ons dan weten. Wij bedanken u graag bij leven en nemen u – indien u dit wenst – graag op in ons speciale relatie bestand, zodat wij u op de hoogte kunnen houden van ons werk.

 


Onze projecten:

Project: Zorgrecht Nederland

In Nederland verbeteren we toegang tot zorg voor ongedocumenteerde migranten middels spreekuren, onderzoek en pleitbezorging.

LEES MEER

Project: Operatie Glimlach

Tijdens Operatie Glimlach opereren teams van vrijwillige medici kinderen en jongvolwassenen in ontwikkelingslanden.

LEES MEER

Project: Solidariteitsplan Europa

In Griekenland bieden we medische en psychosociale hulp aan kinderen, zwangere vrouwen, ouderen en vluchtelingen.

LEES MEER