Help vandaag nog

Na extreem geweld te zijn ontvlucht in Myanmar dreigt voor Rohingya-vluchtelingen in Bangladesh nu een nieuw gevaar: het regenseizoen. De regen die in de eerste weken van juli continue viel heeft de vluchtelingenkampen zwaar getroffen. En er wordt de komende weken nog heel veel meer regen verwacht. Hulpverleners van Dokters van de Wereld zijn ter plekke. Maar meer hulp is hard nodig.

Dagen lang continu regen, landverschuivingen, en veel tenten die verwoest zijn. De moessonregen in Bangladesh treft veel Rohingya’s.
In de regio rond de stad Cox Bazar, in het uiterste zuiden van Bangladesh, leven meer dan 700.000 Rohingya’s in vluchtelingenkampen. Onder hen zijn veel kinderen en baby’s. De omstandigheden waarin zij leven zijn erbarmelijk en nu heeft de moesson de plek waar ze verblijven ook nog eens behoorlijk aangetast. Veel tenten en geïmproviseerde huizen zijn verwoest of beschadigd en het kamp is slecht begaanbaar. In 72 uur is er 350 mm regen gevallen en er wordt de komende dagen nog zo’n 1000 mm verwacht.

Het is nog maar het begin van het moessonseizoen en de gevolgen in het kamp zijn nu al groot. Dokters van de Wereld maakt zich zorgen dat de situatie verergert.

Dokters van de Wereld was al in het gebied actief en geeft nu eerste hulp en behandelt opgelopen infecties.

Kom in actie en help!
Doneer nu
Dokters van de Wereld | Nieuwe Herengracht 20 | 1018 DP Amsterdam
Privacy & Cookies | IBAN: NL82INGB 0000 0049 46 | RSIN: 807110917