Jij hoeft de straat niet op om voor mensen zonder thuis te zorgen

Door de coronacrisis is de toegang tot zorg voor de meest kwetsbare mensen verslechterd. Boven op de groeiende groep daklozen die Nederland al kende, zijn nog eens duizenden mensen hun baan of dak boven het hoofd verloren. Een eenvoudig bezoek aan de dokter is voor velen opeens onbereikbaar.

Dokters van de Wereld biedt medische hulp aan kansarme mensen waar dat nodig is. Ook hier in Nederland. Help jij ons?

Doneer nu

»

HOE HELPEN WIJ?

Dokters van de Wereld verleent in Nederland medische en psychische zorg aan de meest kwetsbare mensen. Wij bieden medische en psychosociale zorg, corona screening, verstrekken medicatie en bieden online en telefonisch hulp. Zo hebben onze artsen de afgelopen maanden duizenden mensen geholpen.

Wie HELPEN WIJ?

Sinds het begin van de coronacrisis kloppen steeds meer mensen aan bij Dokters van de Wereld, zoals daklozen, slachtoffers van huiselijk geweld en ongedocumenteerden. Het gaat hier ook om gezinnen die na de uitbraak van de coronacrisis in de problemen zijn gekomen. Velen van hen verloren hun informele baan in bijvoorbeeld huishouding of horeca. Door de coronacrisis wordt de toegang tot zorg voor deze mensen steeds moeilijker. Daarom schaalt Dokters van de wereld haar medische noodhulp in Nederland per direct op.

Help mee

Ook jij kunt helpen: teken onze petitie Niemand op straat. Of steun ons financieel met een donatie.

Extra bijdrage Nationale Postcode Loterij

Dankzij een extra bijdrage van 430.000 euro van de Nationale Postcode Loterij kunnen we onze hulp landelijk uitbreiden en opschalen. Hierdoor bereiken we meer kwetsbare mensen en kunnen we ook in plaatsen zoals Arnhem en Groningen aan de slag.

Lees meer »

Dokters van de Wereld | Nieuwe Herengracht 20 | 1018 DP Amsterdam
Privacy & Cookies | IBAN: NL11 ABNA 0491 7178 06 | RSIN: 807110917