Geef voor de slachtoffers in Gaza

Sinds de escalatie van het conflict is onze hulpverlening in Gaza zwaar getroffen. Zelfs onze kantoren zijn verwoest. 

Onder zware omstandigheden verleent ons team nog altijd medische hulp. Ook sturen wij medische apparatuur naar Gaza, waar een schreeuwend tekort aan is. Daar kan jij bij helpen!

Humanitaire ramp

De inwoners van Gaza hebben gebrek aan alles: water, voedsel, brandstof en elektriciteit. Mensen drinken vervuild water en eten één maaltijd per dag. De infrastructuur is ingestort, met name het gezondheidssysteem en de drinkwatervoorziening. De meeste ziekenhuizen niet meer functioneel en scholen en huizen zijn vernietigd. Op dit moment zijn 1,9 miljoen mensen ontheemd. Door het enorme aantal gewonden en ontheemden kampen hulpverleners met een ernstig tekort aan medicijnen en medische apparatuur.

Wat doet Dokters van de Wereld?

Sinds 1995 biedt Dokters van de Wereld humanitaire en medische hulp in de Gazastrook en op de Westelijke Jordaanoever, maar sinds de escalatie van het conflict is onze hulpverlening zwaar geraakt. In Gaza probeert ons team - net als de rest van de bevolking - de bombardementen en de humanitaire crisis te overleven. Ondanks alles zetten onze collega's in Gaza mobiele teams op die nog altijd medische hulp, geestelijke gezondheidszorg en psychosociale ondersteuning verlenen in twee opvangcentra. In deze opvangcentra wonen duizenden mensen opeengepakt bij elkaar. Daarnaast stuurde Dokters van de Wereld de afgelopen weken in meerdere leveringen medische apparatuur naar Gaza.

Sinds de escalatie van het conflict is onze hulpverlening in Gaza zwaar getroffen. Zelfs onze kantoren zijn verwoest. Onder zware omstandigheden verleent ons team nog altijd medische hulp. Ook sturen wij medische apparatuur naar Gaza, waar een schreeuwend tekort aan is. Daar kan jij bij helpen!

Humanitaire ramp

De inwoners van Gaza hebben gebrek aan alles: water, voedsel, brandstof en elektriciteit. Mensen drinken vervuild water en eten één maaltijd per dag. De infrastructuur is ingestort, met name het gezondheidssysteem en de drinkwatervoorziening. De meeste ziekenhuizen niet meer functioneel en scholen en huizen zijn vernietigd. Op dit moment zijn 1,9 miljoen mensen ontheemd. Door het enorme aantal gewonden en ontheemden kampen hulpverleners met een ernstig tekort aan medicijnen en medische apparatuur.

Wat doet Dokters van de Wereld?

Sinds 1995 biedt Dokters van de Wereld humanitaire en medische hulp in de Gazastrook en op de Westelijke Jordaanoever, maar sinds de escalatie van het conflict is onze hulpverlening zwaar geraakt. In Gaza probeert ons team - net als de rest van de bevolking - de bombardementen en de humanitaire crisis te overleven. Ondanks alles zetten onze collega's in Gaza mobiele teams op die nog altijd medische hulp, geestelijke gezondheidszorg en psychosociale ondersteuning verlenen in twee opvangcentra.