Dokters van de Wereld en de Postcode Loterij: samen vóór de universele toegang tot zorg

Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij steunt Dokters van de Wereld sinds 2009. Jaarlijks ontvangen wij een toekenning van 500 duizend euro. Daar zijn we erg dankbaar voor. Dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij kunnen wij onze medische programma’s uitvoeren én opkomen voor het recht op zorg voor iedereen.

In 2022 kreeg Dokters van de Wereld opnieuw 500 duizend euro toegekend van de Postcode Loterij. Bovendien werden we tijdens het Goed Geld Gala in 2022 verrast met een extra donatie van 500 duizend euro. Met deze geweldige extra bijdrage kunnen we weer vooruit met onze Zorgbussen!

Samen maken we het verschil

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige, gezonde en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.

Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen 3 miljoen deelnemers mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met minimaal 40 procent van de lotprijs jaarlijks 148 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 7,3 miljard euro aan mens en natuur geschonken. Dokters van de Wereld en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

De Postcode Loterij en de VriendenLoterij vormen de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Deze loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO). Het format van de Postcode Loterij is ook actief in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen. De Goede Doelen Loterijen samen met de loterijen in deze landen zijn de derde grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.

Wil je meer weten over meedoen aan de Postcode Loterij, klik hier. Volg de Postcode Loterij via Facebook, Twitter en YouTube en Instagram.

Dokters van de Wereld | Nieuwe Herengracht 20 | 1018 DP Amsterdam
Privacy & Cookies | IBAN: NL11 ABNA 0491 7178 06 | RSIN: 807110917