Dokters van de Wereld en de Postcode Loterij: samen voor een universele toegang tot medische zorg

Nationale Postcode Loterij

In 2021 kreeg Dokters van de Wereld opnieuw 500.000 euro toegekend van de Nationale Postcode Loterij. Dit werd bekend gemaakt tijdens het Goed Geld Gala in Theater Carré. Tijdens het gala doneerde de Nationale Postcode Loterij een recordbedrag van miljoenen euros aan goede doelen.

De Nationale Postcode Loterij steunt Dokters van de Wereld sinds 2009. Jaarlijks ontvangen wij een toekenning van 500.000 euro waarvoor wij erg dankbaar zijn. Mede dankzij deze donatie kunnen we onze programma’s uitvoeren. Zoals opkomen voor het recht op gezondheidszorg voor iedereen.

Daarnaast mogen beneficiënten elk jaar een extra projectbijdrage aanvragen voor een speciaal project naar keuze. Dokters van de Wereld diende een voorstel in om kwetsbare mensen te helpen met noodzakelijke mondzorg. Ambassadeur van de Postcode Loterij Quinty Trustfull verraste ons in februari 2018 met een cheque van € 554.000,- om dit te realiseren. Lees hier meer over ons project ‘Kiezen voor elkaar’.

 

Over de Nationale Postcode Loterij
De Nationale Postcode Loterij is de grootste goede doelenloterij van Nederland. De miljoenenschenkingen aan goede doelen zijn mogelijk gemaakt door de 2,9 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. Van ieder lot dat zij kopen gaat de helft naar goede doelen. De Postcode Loterij steunt in 2018 112 goede doelen.

 

Meer weten over en deelnemen aan de Postcode Loterij.
Nationale Postcode Loterij volgen via Facebook, Twitter en YouTube en Instagram.

Dokters van de Wereld | Nieuwe Herengracht 20 | 1018 DP Amsterdam
Privacy & Cookies | IBAN: NL82INGB 0000 0049 46 | RSIN: 807110917