Jaarlijkse steun

De Nationale Postcode Loterij steunt Dokters van de Wereld sinds 2009. Jaarlijks ontvangen wij een toekenning van 500 duizend euro. Daar zijn we erg dankbaar voor. Dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij kunnen wij onze medische programma’s uitvoeren én opkomen voor het recht op zorg voor iedereen.

Tijdens het Goed Geld Gala in 2022 werden we verrast met een extra donatie van 500 duizend euro. Met deze geweldige extra bijdrage kunnen we weer vooruit met onze Zorgbussen!

Over de Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige, gezonde en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.  

Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen 3 miljoen deelnemers mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met minimaal 40 procent van de lotprijs jaarlijks 146 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 7,6 miljard euro aan mens en natuur geschonken. Dokters van de Wereld en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

De Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij vormen samen met de Postcode Loterijen in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen de Postcode Lottery Group. De Postcode Lottery Group is met jaarlijks € 854 miljoen euro aan donaties één van de grootste private geldgevers aan goede doelen ter wereld. Goede doelen loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO).

Wil je meer weten over meedoen aan de Postcode Loterij, klik hier. Volg de Postcode Loterij via Facebook, Twitter en YouTube en Instagram.