Als je je niet goed voelt, ga je naar de dokter of tandarts. Helaas is dit voor heel veel mensen helemaal niet zo vanzelfsprekend. Wij van Dokters van de Wereld zorgen dat deze mensen niet worden vergeten, helpen hen en pleiten voor structurele oplossingen.

Onze missie

Dokters van de Wereld is een onafhankelijke internationale vrijwilligersbeweging die werkt in binnen- en buitenland. Door middel van innovatieve medische programma’s én vanuit de praktijk onderbouwde belangenbehartiging stellen we buitengesloten mensen en gemeenschappen in staat om hun recht op gezondheid op te eisen en strijden we voor universele toegang tot gezondheidszorg.

Onze visie

Wij willen een wereld waar barrières voor gezondheid zijn overwonnen. Een wereld waar gezondheid wordt erkend als een grondrecht.

Onze kernwaarden

 • Activisme
  Als onderdeel van een wereldwijde beweging van vrijwilligers en beroepskrachten verlenen wij medische zorg en komen wij in actie. Wij pleiten voor structurele en sociale verandering door ondersteuning te bieden aan mensen die zijn uitgesloten van zorg.
 • Empowerment
  Wij zijn van mening dat de mensen waar wij ons voor inzetten vooraf zelf de regie kunnen krijgen in hun zoektocht naar de juiste zorg. In samenwerking met anderen proberen we hen te ondersteunen de zorg te krijgen waar zij recht op hebben.
 • Sociale rechtvaardigheid
  Wij geloven dat sociale rechtvaardigheid zorgt voor gelijke toegang tot gezondheidszorg, respect voor grondrechten en solidariteit. 
 • Onafhankelijkheid
  Onze organisatie is onafhankelijk van politieke, religieuze en financiële autoriteiten en belangen. We zijn vrij om onze programma's en werkwijzen te kiezen. We verwerpen elke vorm van ondergeschiktheid en gaan de dialoog aan met de mensen en gemeenschappen waarmee we werken.
 • Balans
  Wij zoeken een balans tussen onze nationale en internationale acties, tussen onze nood- en langetermijnprogramma’s en tussen publieke financiering en particuliere donaties.

Thema’s en werkwijze

Benieuwd waar we in onze hulpverlening op focussen? Ga dan naar Wat wij doen. Als je wilt weten hóé onze hulpverlening en pleitbezorging elkaar versterken, ga dan naar Onze werkwijze. Hoe we zijn georganiseerd, vind je op onder Organisatie.

Maak impact met je tijd
Word vrijwilliger

We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers zoals: tandartsen, mondhygiënisten, (preventie)assistenten en chauffeurs

Maak impact met je geld
Geef een donatie

Met jouw gift kunnen we blijven strijden voor recht op zorg voor iedereen.

Maak impact met je stem
Laat je stem horen

Sluit je aan bij ons door ons te volgen op social media en berichten te liken.

Maak impact met je geld
Geef als bedrijf

Investeren in een fijne, gezonde en veilige toekomst voor kwetsbare mensen.

Donatie

Steun  ons
wereldwijde  werk

Gezondheidszorg is geen privilege, maar een mensenrecht. Onze missie is om ervoor te zorgen dat dit recht wordt nageleefd! Doe jij mee met onze strijd?