Word vrijwilliger

Het werk van Dokters van de Wereld drijft op de inzet van enthousiaste vrijwilligers. Zonder hen is er geen Dokters van de Wereld. In Nederland zijn we bijna altijd op zoek naar zorgprofessionals, ondersteuners, cultuurmediators en meer. Vind jij ook dat zorg voor iedereen toegankelijk moet zijn? Word dan vrijwilliger en doneer jouw talent.

Kom in beweging

Omdat vrijwilligers zo belangrijk zijn voor onze organisatie, kun je rekenen op een warm welkom, goede begeleiding, ontwikkelingsmogelijkheden en heldere randvoorwaarden. In de meeste gevallen kun je jouw tijd flexibel inzetten. Dus doe mee! Samen vormen we een beweging die gehoord wordt en het verschil maakt.

Zorgprofessionals 

Voor onze spreekuren op kantoor, in de Zorgbussen, Medische Post, Zorgcafés en Medische Helpdesk zijn we altijd wel op zoek naar artsen en verpleegkundigen. Voor onze spreekuren psychosociale ondersteuning en Zorgcafés zoeken we psychologen en psychiaters, maar ook praktijkondersteuners ggz (POH-GGZ) zijn welkom. Ook zoeken we regelmatig mondzorgprofessionals als vrijwilliger of als deelnemer van het Compassie Netwerk. Voor onze internationale missies wordt minder vaak geworven.

Ondersteunende functies

Je hoeft zeker geen zorgprofessional te zijn om bij Dokters van de Wereld aan de slag te gaan. We zoeken bijvoorbeeld altijd chauffeurs voor onze Zorgbussen. Zij treden ook vaak op als host als patiënten zich bij de bus melden. Ook op de Medische Post hebben we een host. Voor onze Zorgcafés zoeken we regelmatig cultuurmediators die zowel in taal als cultuur een brug slaan tussen de medisch vrijwilliger en de nieuwkomers die wij helpen.

Meer informatie

Heb je een vraag over vrijwilligerswerk bij Dokters van de Wereld? Je kunt altijd even bellen met hr-adviseur Tirza Dantuma op 020-765 38 22 of stuur een mailtje naar hr@doktersvandewereld.org.


HR Adviseur
Tirza Dantuma
Voor vragen over functies en vrijwilligerswerk bij Dokters van de Wereld mag je mij altijd bellen of mailen.

Een ander talent?

Misschien heb jij een heel ander talent, waarvoor wij geen vacatures voor hebben openstaan. Ben je bijvoorbeeld een fotograaf en wil je foto’s voor ons maken? Of heb je specifieke kennis waarvan Dokters van de Wereld kan profiteren. Laat het ons weten op hr@doktersvandewereld.org.


Maak impact met je tijd
Word vrijwilliger

Met 1 dag in de maand maak je al een wereld van verschil! Sluit je aan bij onze 250 vrijwilligers.