Word vrijwilliger

Het werk van Dokters van de Wereld drijft op de inzet van enthousiaste vrijwilligers. Zonder hen is er geen Dokters van de Wereld. In Nederland zijn we bijna altijd op zoek naar zorgprofessionals, ondersteuners, cultuurmediators en meer. Vind jij ook dat gezondheidszorg voor iedereen toegankelijk moet zijn? Word dan vrijwilliger en doneer jouw talent!

Omdat vrijwilligers essentieel zijn voor onze organisatie, kun je rekenen op een warm welkom, goede begeleiding, ontwikkelingsmogelijkheden en heldere randvoorwaarden. In de meeste gevallen kun je jouw tijd flexibel inzetten. Doe mee! Samen vormen we een beweging die gehoord wordt en het verschil maakt.

Gezocht: zorgprofessionals

Voor onze spreekuren op onze kantoren, de Medische Post, Zorgcafés, Medische Helpdesk en in onze Zorgbussen zijn we vrijwel altijd op zoek naar artsen en verpleegkundigen. Voor onze psychosociale spreekuren en Zorgcafés zoeken we psychologen en psychiaters, maar ook praktijkondersteuners GGZ (POH-GGZ) zijn van harte welkom. Ook zoeken we mondzorgprofessionals als tandartsen en mondhygiënisten om zich aan te sluiten als vrijwilliger of als deelnemer van ons Compassie Netwerk

Voor onze internationale missies wordt minder vaak geworven.

Gezocht: ondersteunende functies

Je hoeft geen zorgprofessional te zijn om bij Dokters van de Wereld aan de slag te gaan. Wij zijn voortdurend op zoek naar zowel vrijwilligers met of zonder een medische achtergrond die zich willen inzetten voor mensen die niet of nauwelijks toegang hebben tot gezondheidszorg in Nederland.

Zo zoeken we bijvoorbeeld regelmatig chauffeurs voor onze Zorgbussen. Naast het rijden van de bus, zijn zij ook verantwoordelijk voor het ontvangen van de patiënten zich bij de bus melden. Ook voor onze Medische Post in Amsterdam zoeken we naar mensen die deze gastvrije rol op zich willen nemen.

Voor onze Zorgcafés zijn we vaak op zoek naar cultuurmediators die door hun taal- en culturele kennis een brug willen slaan tussen de medisch vrijwilligers en de nieuwkomers die wij helpen.

Neem contact met ons op! 

Heb je een vraag over vrijwilligerswerk bij Dokters van de Wereld? Laat het ons weten! Ook als jij een heel ander talent hebt, waarvoor wij geen vacatures voor hebben openstaan. Misschien ben je fotograaf en wil je graag foto's voor ons maken of zou je graag ons secretariaat willen ondersteunen. 

Wij komen graag met jou in contact. Bel met onze HR-adviseur Tirza Dantuma op 020-765 38 22 of stuur een mailtje naar hr@doktersvandewereld.org. Tot snel!

HR Adviseur
Tirza Dantuma
Voor vragen over functies en vrijwilligerswerk bij Dokters van de Wereld mag je mij altijd bellen of mailen.