De mogelijkheden voor bedrijven

Bedrijven – groot of klein – kunnen een verschil maken, iets betekenen voor mensen die zorg ontberen. Help je mee? Er zijn verschillende manieren waarop jouw bedrijf het werk van Dokters van de Wereld kan steunen.

Spullen of diensten doneren

Bij een donatie denken mensen vaak aan geld. Maar een donatie van spullen of diensten kunnen wij in veel gevallen ook goed gebruiken. Misschien kan je ons bijvoorbeeld helpen aan gratis drukwerk of bedrijfskleding, of kan jouw bedrijf het onderhoud van onze Zorgbussen uitvoeren of financieren?

Tijd doneren

Naast spullen en diensten, zoeken we ook altijd naar bedrijven in de zorg die hun tijd willen doneren. Zo geven Nederlandse artsen van Global Surgery Amsterdam (GSA) chirurgie- en anesthesie-trainingsprogramma’s aan hun collega's in Tanzania en Sierra Leone.

Ook bouwen we steeds verder aan ons netwerk van ‘Mondzorgprofessionals met Compassie’ in Nederland. Hier kunnen tandartsen en mondhygiënisten zich bij aansluiten die regelmatig pro deo werk willen doen voor mensen die geen geld hebben voor mondzorg. Interesse? Laat het ons weten via: mondzorg@doktersvandewereld.org

Geld doneren: fiscaal aftrekbaar

Natuurlijk kun je met jouw bedrijf ook geld doneren: eenmalig, periodiek, of als vervanging van bijvoorbeeld een relatiegeschenk of een eindejaarsgeschenk. Dokters van de Wereld heeft een ANBI-status. Daarom mag je de giften die je aan ons doneert van de winst aftrekken als bedrijfskosten. Daarvoor mag de gift niet meer zijn dan 50 procent van de winst en maximaal 100.000 euro. 

Heb je nog vragen?
Relatiemanager
Caroline Helversteijn
Wil je met jouw bedrijf iets betekenen voor mensen in een kwetsbare positie? Graag kom ik met je in contact.