Niemand op Straat!

Het aantal daklozen is sinds 2009 meer dan verdubbeld. Wij vinden het schandalig dat dit kan in een rijk land als Nederland. Nog erger is dat het velen ontbreekt aan goede opvang. Niet iedereen komt de opvang in. Wij zien de dramatische effecten daarvan met regelmaat in ons werk met ongedocumenteerden. Zeker in de winter. Wie wel nachtopvang heeft, zwerft vaak overdag noodgedwongen over straat. Weer of geen weer. Dat is een directe aanslag op de gezondheid. Zéker nu tijdens deze corona-pandemie. Of je nu Nederlander bent, verblijfspapieren hebt of niet: zonder opvang -overdag en ’s nachts- geen gezondheid. Daarom eisen wij meer en betere opvang voor iedereen. Niemand op straat!

Voor meer informatie kun je hier de notitie Niemand op Straat! Opvang voor iedereen downloaden.

Niemand op straat!

In ons land leven tienduizenden dak- en thuislozen. Velen van hen leven vaak op straat. Door de barre leefomstandigheden hebben deze mensen meer kans op gezondheidsproblemen en ziekten. Zéker nu tijdens deze corona-pandemie. Dit moet stoppen.

Samen naar de 50!

35.040

“In de herfst viel al op dat mensen met blote voeten in hun schoeisel liepen. Kou is een aanslag op je lichaam en gezondheid. En door de kou hebben mensen buiten nooit rust. Dat verergert vaak de klachten. We bieden wekelijks medische hulp en noodhulp, zoals warme kleding of slaapzakken,” aldus hulpverlener Loes. Met onze Zorgbus bezoekt zij regelmatig een groeiende groep ongedocumenteerde migranten zonder vaste verblijfsplaats.

»

Opvang voor iedereen, met en zonder verblijfspapieren

Het aantal daklozen is sinds 2009 meer dan verdubbeld, en het aantal daklozen blijft stijgen, net als de wachtlijsten voor opvang. Wie wel nachtopvang heeft, zwerft vaak overdag noodgedwongen over straat. Weer of geen weer. Dat is een directe aanslag op de gezondheid.

> Lees het artikel

Tientallen ongedocumenteerden in de kou gezet

De Amsterdamse politie heeft een oude supermarkt aan het Leksmondplein in Amsterdam ontruimd. Zo’n 150 ongedocumenteerde vluchtelingen verbleven hier sinds september. Wij vinden het onacceptabel dat deze mensen nu op straat moeten slapen.

> Lees het artikel

COVID-19: Juist nu zorgen voor de meest kwetsbaren

De regering heeft verschillende verstrekkende maatregelen genomen om de corona-pandemie te vertragen. Hoewel wij het belang van die maatregelen onderschrijven, maken wij ons zorgen over het beschermen van de meest kwetsbare bevolkingsgroepen.

> Lees het artikel

Dokters van de Wereld | Nieuwe Herengracht 20 | 1018 DP Amsterdam
Privacy & Cookies | IBAN: NL11 ABNA 0491 7178 06 | RSIN: 807110917