Fieke rent 2021 kilometer in 2021 voor Dokters van de Wereld

Fieke rent 2021 kilometer in 2021 voor Dokters van de Wereld

Een nieuw jaar vraagt om een nieuwe uitdaging, vond Fieke Heymeijer uit Rotterdam. Normaal gesproken is hockey haar sport, maar door Covid-19 ligt dat nu helemaal stil. Om toch actief te blijven, bedacht ze een sportieve challenge: 2021 kilometer hardlopen in 2021. En, wij hebben geluk want al het geld dat ze inzamelt met het hardlopen gaat naar Dokters van de Wereld. Geweldig!

“Het begon als een grappige uitdaging”, vertelt Fieke. “Maar toen besefte ik me ineens hoe cool het zou zijn om hiermee geld op te halen voor een goed doel”. Fieke is eerstejaars verpleegkunde. Ze houdt duidelijk niet van stilzitten. Naast haar studie en de hardloop challenge is ze ook vrijwilliger bij het Rode Kruis,. “Mensen vaccineren mag ik nog niet, maar ik neem coronatests af.”

Zorg voor iedereen
Fieke legt uit waarom ze voor DvdW koos: “Ik zocht een goed doel dat bij mijn overtuigingen past. Ik denk vaak na over de gezondheidszorg en hoe oneerlijk het is dat niet iedereen daar toegang tot heeft. Dokters van de Wereld zet zich actief in voor kansarme mensen. Zij kunnen het geld dat ik ophaal tijdens mijn challenge dan ook goed gebruiken.”

Vrieskou
Het is nu half februari en inmiddels is het kwik weer ruim boven nul, maar ook toen het vroor dat het kraakte rende Fieke door. “Ik heb in totaal 40 kilometer in de sneeuw gerend.” Gevallen is ze gelukkig niet. Op de vraag of ze voor de gelegenheid niet liever even haar hardloopschoenen had ingeruild voor schaatsen, komt een overtuigend ‘nee’ als antwoord. “Nee, niet wandelen, niet schaatsen, alleen het hardlopen telt.”

Doe jij ook mee?
Fieke heeft al 226,5 kilometer op de teller staan en 540 euro opgehaald. Dat gaat goed! Je kunt haar vorderingen volgen op Instagram. Wil je haar actie steunen en een donatie doen? Dat kan hier. Fieke: “Voor elke donatie ben ik super dankbaar en vergeet niet; een kleine donatie maakt al een groot verschil.”

Deel dit artikel

Dokters van de Wereld | Nieuwe Herengracht 20 | 1018 DP Amsterdam
Privacy & Cookies | IBAN: NL82INGB 0000 0049 46 | RSIN: 807110917