Meer dan 800 organisaties uit 93 landen roepen vandaag hun politieke leiders op tot het ondersteunen van een staakt-het-vuren in Gaza en Israël. Deze internationale actiedag wordt gesteund door het internationale netwerk van Médecins du Monde, waar Dokters van de Wereld onderdeel van is. Wij roepen de Nederlandse regering met klem op om een staakt-het-vuren te steunen.

Humanitaire catastrofe

Gaza is het toneel van een immense humanitaire catastrofe. Meer dan 18.000 mensen zijn gedood, waarvan 7729 kinderen. 50.000 mensen zijn gewond geraakt en meer dan 1,9 miljoen mensen moesten hun huis verlaten. Dit moet stoppen. Mensen in Gaza hebben net als iedereen in de wereld recht op toegang tot medische zorg, maar onder bommen kan geen zorg worden geleverd.

Een staakt-het-vuren is niet alleen noodzakelijk om meer burgerslachtoffers te voorkomen, maar ook om medische noodhulp, voedsel en schoon drinkwater de Gazastrook binnen te laten. Want door ernstige voedseltekorten, erbarmelijke leefomstandigheden en het gebrek aan schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen grijpen epidemieën om zich heen.

Vandaag vinden overal in de wereld publieke acties plaats om aandacht te vragen voor het belang van een staakt-het-vuren. Help mee regeringsleiders te bewegen om een onmiddellijk en permanent staakt-het-vuren te ondersteunen. Teken hier de petitie.