Voorzitter
Hendrik Verschuur
Ik werk als kno-arts/oncoloog in Den Haag en leid jonge kno-artsen op. Daarnaast ben ik altijd bestuurlijk actief geweest binnen en buiten het ziekenhuis. De laatste jaren voornamelijk als toezichthouder in de zorg. Mijn focus ligt op innovatie en een rechtvaardige verdeling van de zorg voor iedereen.
Bestuurslid Internationale projecten
Chantal van der Horst
Als plastisch chirurg ben ik dertig jaar verbonden geweest aan het Amsterdam UMC, waarvan de laatste negentien jaar als hoogleraar/hoofd van de afdeling plastische chirurgie en opleider van plastisch chirurgen. Daarnaast ben ik voorzitter geweest van de beroepsvereniging van plastisch chirurgen (NVPC). Sinds 1996 ging ik diverse malen met een medisch team naar landen als Ghana, Marokko, Bangladesh en Sierra Leone. Sinds 2019 ben ik met pensioen en nog actief binnen diverse besturen gerelateerd aan gezondheidszorg.
Bestuurslid Pleitbezorging
Peter van Keulen
In een welvarend land als Nederland moet iedereen toegang tot zorg kunnen hebben. Als politiek belangenbehartiger vind ik het mijn verantwoordelijkheid daar een bijdrage aan te leveren. Ik werk voor Public Matters, een adviesbureau voor politieke belangenbehartiging, dat ik ook heb opgericht.
Bestuurslid fondsenwerving & communicatie
Astrid van Vonderen
Vanuit mijn bestuursrol met specifieke aandacht voor fondsenwerving, marketing en communicatie, vind ik het zeer inspirerend om een bijdrage te leveren aan het werk van Dokters van de Wereld. Ik geloof volledig in het mensenrecht op medische zorg. Wij maken het verschil in de levens van de mensen waar we ons voor inzetten. Dat geeft me ontzettend veel voldoening. Momenteel werk ik als Commercial Director bij de Arbo Unie en ben ik lid van de raad van toezicht van ouderenbond ANBO.
Penningmeester
Freek Wessels
Ik heb bij Atos Consulting gewerkt en daarna bekleedde ik diverse financiële posities bij Heineken. Van 2013 tot 2020 werkte ik als financieel directeur bij Tony’s Chocolonely. Tegenwoordig ben ik Co-owner & Cashew Captain bij het duurzame cashewnotenmerk Johnny Cashew. Verder heb ik ervaring als toezichthouder bij de Voedselbank Amsterdam en Refugee Company.