De Medisch Post bevindt zich op het Zorgplein Osdorp aan het Osdorpplein in Amsterdam Nieuw-West. We hebben twee behandelkamers waar onze vrijwillige artsen cultuursensitieve huisartsenzorg bieden onder supervisie van een huisarts. Indien nodig kunnen we patiënten doorverwijzen voor bloedonderzoek en specialistische zorg. Ook werkt de Medische Post nauw samen met huisartsenprakijken en GGD Amsterdam om ervoor te zorgen dat onze patiënten de zorg krijgen die ze nodig hebben.

Een protestactie
We hopen de Medische Post weer snel te kunnen sluiten. Een tweede zorgsysteem opzetten, is het laatste wat we willen. De Medisch Post moet dus ook gezien worden als protestactie, waarmee we een groot probleem in de zorg laten zien: de eerstelijnszorg is compleet overbelast en kwetsbare groepen krijgen niet de zorg die zij zo hard nodig hebben.

Waarom openen we een medische post?
Sinds de oprichting pleit Dokters van de Wereld voor toegankelijke gezondheidszorg voor iedereen. Via onze Zorgbussen en Zorgcafés proberen we kwetsbare doelgroepen in de reguliere zorg te plaatsen, maar dat lukt vaak niet meer. We merken dat zelfs met onze medische ondersteuning, bemiddeling en ons advies, het vaak onmogelijk is om hen onder te brengen bij gewone huisartsenpraktijken. Voor meerdere onderzoeken en doorverwijzingen zijn we afhankelijk van huisartsen. Maar de meeste huisartsen zijn al overbelast, of weten zich geen raad met mensen zonder papieren. Zonder onze Medische Post krijgen ongedocumenteerde mensen gewoonweg niet op tijd de zorg die ze nodig hebben.

Meer informatie
Voor meer informatie over de medische post, de adresgegevens en de openingstijden verwijzen we je graag naar deze pagina


Maak impact

dit kun jij doen

Iedere vorm van hulp is welkom en elke stap telt.
Jij kan impact maken met je geld, je tijd, je talent of je stem!

Maak impact met je tijd
Word vrijwilliger

Met 1 dag in de maand maak je al een wereld van verschil! Sluit je aan bij onze 250 vrijwilligers.

Maak impact met je geld
Geef een donatie

Met jouw gift kunnen we blijven strijden voor recht op zorg voor iedereen.

Maak impact met je geld
Geef als bedrijf

Investeren in een fijne, gezonde en veilige toekomst voor kwetsbare mensen.