Dokters van de Wereld maakt gebruik van telemarketing. Dit doen we om in gesprek te blijven met mensen die ons werk steunen. Voor een organisatie als Dokters van de Wereld, die zonder de steun van haar achterban niet kan bestaan, is de telefoon vaak het beste communicatiemiddel.

Waarom bellen we?

Via de telefoon kunnen we makkelijker een gesprek voeren. Dat maakt het mogelijk om mensen persoonlijk te bedanken, naar hun mening te luisteren en om mensen te betrekken bij ons werk door ze te informeren. Ook bellen we mensen met het verzoek om ons te steunen of om hun steun aan ons te verhogen. Dit kan zowel financieel, als met tijd zijn.

Hoe doen we dit?

Dokters van de Wereld werkt nauw samen met enkele gerenommeerde telemarketingbureaus die vooral voor goede doelen-organisaties werken. We hebben een intensief contact met deze bureaus en de medewerkers die namens ons bellen. Zij zijn namelijk het visitekaartje van Dokters van de Wereld, dus het is voor ons van groot belang dat deze medewerkers goed op de hoogte zijn van het werk van Dokters van de Wereld.

Heb je een klacht over een telefoongesprek?

Mocht het gesprek onverhoopt toch niet als prettig ervaren zijn, dan horen we dat graag. Ondanks onze inzet voor prettige gesprekken, kan het ook misgaan. Als je dat aan ons doorgeeft, kunnen wij actie ondernemen en zorgen dat het in de toekomst minder voorkomt.

Wil je niet meer gebeld worden?

Als je ons werk (financieel) steunt, is er sprake van een relatie waardoor Dokters van de Wereld je mag bellen. Bij sommige acties zoals petities vragen wij expliciet om toestemming om je te mogen bellen. Als je hierbij je telefoonnummer achterlaat kunnen wij je bellen, ook al is er nog geen financiële relatie.

Wanneer je niet meer door Dokters van de Wereld gebeld wilt worden, kun je dit doorgeven aan onze Donateursservice. Bel dan 020 765 38 02, ma t/m vr van 09.30 uur tot 12.00 uur, of stuur een e-mail naar donateursservice@doktersvandewereld.org. Geef dan wel je adres door, dan kunnen we je gegevens opzoeken.

Telefoonnummers

Hieronder een overzicht van telefoonnummers waarmee Dokters van de Wereld belt:

  • 0203500204
  • 0203500208
  • 0203500217
  • 0205050564
  • 0203500277
  • 0205050538