Deel jouw verhaal

Je naam wordt gepubliceerd op deze pagina. Je kunt ook anoniem blijven.

Je telefoonnummer en e-mailadres worden niet gepubliceerd en zijn alleen bekend bij Dokters van de Wereld. Als we meer over jouw verhaal willen weten, nemen we contact met je op.

Verhalen van anderen

Ik had al diverse grote kosten gehad, terwijl ik tot de minima behoor dus dit kwam echt als een klap. Bijna was ik mijn kiezen aan het 'weggeven' omdat ik gewoon geen geld zou hebben er voor. Dit is onacceptabel en ik heb voor mezelf dan ook met de pet rondgegaan om het bedrag bij elkaar te hosselen. Maar ik begrijp heel goed dat niet veel mensen dit willen of kunnen met succes... En de schaamte en schuld die komt kijken bij zoiets essentieels als een gezond gebit en om geld moeten vragen. Dit is krankzinnig. Elke dokter wordt vergoed door de verzekering behalve tandartsen. En dat is expres en met beleid. Dit is onrecht.
https://mijnontwikkeling.substack.com/p/tandartskosten-verantwoording
Als kind en jong volwassene altijd alles gekregen en gehad. Beugel, gelukkig weinig gaatjes, alles werd betaald.

De laatste jaren als ondernemer in de horeca de andere kant van de medaille leren kennen. Door Corona geen geld om goed aandacht te besteden aan mijn gebit. En toen werd mijn probleemkies een drama. Toch naar de tandarts gegaan. Ik ben tandartsassistente van beroep maar praktiseer niet. Daardoor weet ik dat hoe sneller je gaat, hoe minder schade je aanricht. Mijn kies ging van een vulling op de bovenkant en 1 zijkant (een kies heeft 4 zijkanten) naar een vulling waarbij nog maar 1 want overeind staat. Je begrijpt al dat daar een kostenpost aan zat. Doordat ik, dat heb ik inmiddels geleerd, eerlijk ben geweest over mijn financiële situatie dat ik het niet kon betalen om deze behandeling te ondergaan heeft mijn tandarts mij de behandeling geschonken.
Ongelooflijk blij, verrast, nederig en nog veel meer emoties passeerde de revue.
Ik zal dit nooit vergeten en zal eeuwig trouw blijven aan deze praktijk.
Daarom is het zó belangrijk dat iedereen zonder (financiële) vrees naar de tandarts kan.
Ik heb alle tanden pijn
Ik ben bij Menzis verzekerd tand kosten 3 en als ik naar de tandarts ga moet ik steeds een percentage bij betalen. dit geld ook voor de voeten pedicure daar moet ieder keer een 5 euro bijbetalen
Ook al verdien boven modaal inkomen. Ik heb een tandarts verzekering en moet nog steeds elke afspraak betalen. Het van de zotte dat we een zorgverzekering hebben waar je niks mee kunt....
Helaas heb ik al een aantal jaren problemen met 3 tandhen.
Ik werk veel maar ik kan nog steeds geen geld sparen om mijn mond gezond te houden.
Helaas viel ik om deze reden in een zeer zware depressie.
Ik ben 35 jaar oud en het is erg moeilijk voor mij om te accepteren dat ik dit probleem al een aantal jaren heb.Ik heb 3 implantaten nodig, en dit kan niet nooit oneens betalen.
Ik hoop dat er in de toekomst iets zal veranderen!
Mondzorg moet voor iedereen toegankelijk zijn
Ook met mijn middeninkomen kan ik als alleenstaande de tandarts bijna niet meer betalen. In tegenstelling tot het advies van mijn tandarts ga ik tegenwoordig sowieso maar één keer per jaar voor controle in plaats van tweemaal. Dit zou kunnen betekenen dat ik straks voor nog veel hogere kosten kom te staan. En zoals ik zijn er ongetwijfeld velen.
Ik heb een implantaat nodig voor een voortand, maar dit kan ik niet betalen. Ik heb wel een plaatje, maar omdat alleen één tand geen steun heeft, moet hij uit met eten; anders breekt het af.Ik schaam ne dood om in gezelschap ergens te eten; pas vroeg een meisje van een jaar of tien waarom ik een tand mis.
Om te sparen voor een implantaat heb ik de hele winter de verwarming op 15° gezet, maar nu moet ik het geld inleveren, omdat ik opeens geen kwijtschelding van belastingen meer krijg. Ze beweren gewoon dat ik nauwelijks medische kosten maak en zeggen doodleuk dat een implantaat niet meetelt. (Ook het Eigen Risico telt niet mee; maar waarom moet ik dit dan betalen?) De Ombudsman vindt ook dat dit niet meetelt en Stichting de Wering, die me beloofd had te helpen, wil dit niet nakomen, na de Ombudsman te hebben gesproken.
Het plaatje was eigenlijk een tijdelijke oplossing, voor 3 maanden.
MARIA :Ik heb gelukkig tot 2019 mijn gebid redelijk kunnen onderhouden, ik ben nu 58 en heb wegens ongeluk op mijn 12 al 2 jackets voor boven tanden.
Helaas viel ik in 2019 en brak daarbij ook stuk van mijn boven tandvlees, het ziekenhuis had het te druk om mij naar de kaakchirurg door te sturen. En stuurde me door naar een avond tandarts met verzoek de tanden te verweideren.
Gelukkig kon ik via kennisen eerder naar een bekende tandarts welke de jacket weer terug stopte en achter de 6 voortanden een noodvoorziening plakte , deze zit los er zou eigenlijk inplantaten in moeten aangezien alles 6 tanden dood zijn los zitten maar verzekering ziet dit niet als een ongeluk meer en een gehele boven en gebid met implantaten kan ik gewoon niet betalen.
Mijn val bleek eind 2021 te komen wegens een black out welke werd veroorzaakt door een functioneel neurologische stoornis, een term welke weer waarschijnlijk werdt getrikkert door een burn out.

Ps mocht u vragen hebben, laat dan een bericht achter via sms of mail dan bel ik u terug.