Doc'Riders 2023

16 & 17 september, March-en-Famenne, Belgische Ardennen

Dokters van de Wereld organiseert op 16 en 17 september 2023 voor de vijfde keer het fietsevenement: de Doc'Riders. Een uniek wielerevenement dat liefhebbers van de wielersport samenbrengt voor een spectaculaire uitdaging en om de strijd aan de gaan tegen de ongelijkheid van toegang tot zorg in Nederland en de rest van de wereld. Doc’Riders is een evenement georganiseerd door onze Belgische collega’s, dit jaar voor het eerst ook toegankelijk voor Nederlandse teams.

Hoe werkt het?

Deelnemen kan in een team van 3 of 4 personen. Samen met jouw team fiets je een tocht van 200 kilometer op golvende, (on)verharde wegen met een hoogteverschil van ongeveer 2500 meter. Rondom de stad March-en-Famenne en door de prachtige landschappen van de Belgische Ardennen. Ieder team heeft 24 uur om deze uitdaging te voltooien. Je kan er ook voor kiezen om 100 kilometer met jouw team af te leggen, daar heb je 12 uur de tijd voor!

Het parcours gaat over (on)verharde en is geschikt voor een gravelbike, maar ook voor stads-, crossfietsen en mountainbikes. Op 7 locaties langs het parcours zijn er controleposten. Je kan er terecht voor bevoorrading, om de fiets op orde te zetten (indien nodig), om even uit te rusten, een massage, een douche of om de batterijen samen met de supporters op te laden.

Naast de sportieve uitdaging vragen we ieder team om € 1.500 op te halen voor Dokters van de Wereld. Daarmee lever je een bijdrage aan ons werk en zo help je mee om zorg toegankelijk te maken voor iedereen. Over de inzameling ontvang je meer informatie nadat je je hebt ingeschreven.

Iedereen kan de uitdaging aan gaan!

Doc’Riders vergt in de eerste plaats teamspirit. Je hoeft geen topatleet te zijn om de finish te halen. Of je nu deelneemt met vrienden, collega’s of familie. Iedereen kan na 200 km de finish van Doc’Riders halen. Om je bij de fysieke voorbereiding van deze uitdaging te helpen, hebben we een trainingsschema voor veertien weken opgesteld met tips en advies van professionals.

Inschrijven

De inschrijvingen voor dit evenement zijn gesloten.

PRAKTISCHE INFORMATIE

ZATERDAG 16 SEPTEMBER 2023

  • 9u00 – 13u00: registratie van de deelnemende teams en hun supporters (overhandiging rugnummers, een gps per team en telefoonnummers voor noodgevallen, controle van het verplichte materiaal enz.) in het vertrek- en aankomstdorp van Doc’Riders in Marche-en-Famenne.
    Als je jouw team niet ingeschreven hebt, mag je niet aan Doc’Riders deelnemen.
  • 11u00 – 13u00: solidariteitsmaaltijd met alle deelnemers, supporters en vrijwilligers, op de locatie van het evenement, in het vertrek- en aankomstdorp van Doc’Riders.
  • 14u00: start van Doc’Riders.
  • 18u00: opening van de finish (op dezelfde locatie als de inschrijvingen).

ZONDAG 17 SEPTEMBER 2023

  • 02u00 : deadline om te finishen voor deelnemers aan de 100 km (12 uur na de start).
  • 14u00 : deadline om te finishen voor deelnemers aan de 200 km (24 uur na de start).
  • 16u00: sluiting van het Doc’Riders-dorp.

TOEGANG TOT DE VERTREK- EN LOCATIE

Het vertrek- en aankomstdorp van Doc’Riders ligt in de gemeente Marche-en-Famenne. Je kan je auto kwijt op een van de beschikbare parkeerplaatsen. Je kan ook met de trein of de bus komen. Zo kom je er.

OVERNACHTING

Er zijn verschillende opties voor een overnachting in de gemeente Marche-en-Famenne.
Doc’Riders-camping: ligt vlak bij het vertrek- en aankomstdorp van Doc’Riders en zijn vrij toegankelijk. Er zijn toiletten en douches in de sporthal op minder dan 100 meter van de camping. Om hier te overnachten hoef je niet te reserveren, maar de ruimte is wel beperkt, dus wie eerst komt eerst maalt.

De gemeente Marche-en-Famenne biedt verschillende verblijfsmogelijkheden voor uiteenlopende prijzen aan. Wil je weten welke mogelijkheden er zijn? Ga dan naar de website van het bureau voor toerisme.

CATERING

De deelnemende teams worden voorzien van de maaltijden en snacks tijdens de race door de organisatie. Mocht je als team specifieke wensen hebben, neem dan zelf iets mee. 

De catering voor mensen die komen supporten wordt niet door de organisatie verzorgd. Zij mogen dus zelf eten meebrengen of kunnen terecht in de talrijke restaurants in de omgeving. Je vindt de lijst met restaurants in de streek op deze website.

MEER INFORMATIE?

Ben je opzoek naar meer informatie? Kijk dan hier of mail Janna Moree: jmoree@doktersvandewereld.org