De beelden uit Gaza van kinderen in nood grijpen Selma naar de keel. Maar hoe onmachtig ze zich ook voelt, ze móést iets doen. 'Voor de kinderen in Gaza, voor mijn eigen hart.' Daarom ging ze haar vrienden- en kennissenkring langs en haalde een prachtig bedrag op voor Dokters van de Wereld.

Bloedend hart

'Het maakt niet uit wat je standpunt, geloof of nationaliteit is. Het zijn de kinderen die de dupe zijn in dit conflict. Zij zijn onschuldig. Op de televisie zie ik kinderen die honger hebben, bladeren en onkruid eten. Die hun ouders zijn verloren en nog altijd geen kant op kunnen. Die beelden grijpen me zo aan.

Ik heb zelf drie kinderen. Zij hebben wel een dak boven hun hoofd, eten op tafel, genoeg kleren. Dat wens ik ieder kind toe en daarom móést ik iets doen. Voor de kinderen in Gaza, voor mijn eigen hart.

Grote en kleine bedragen

Toen hoorde ik over de actie van MedischehulpGaza, een collectief van Nederlandse artsen die aandacht vragen voor de ramp. Zij roepen op om te doneren aan organisaties die hulp bieden in Gaza. Vervolgens heb ik al mijn vrienden, kennissen en buren gevraagd om iets te geven, groot of klein. Die bedragen telden snel op. Het eindbedrag is verdeeld over twee goede doelen, waaronder Dokters van de Wereld.

Ondertussen blijf ik doorgaan met het vragen om donaties in mijn kennissenkring. Het helpt mij om me hiervoor in te zetten, ik voel me anders zo onmachtig. Ik hoop met heel mijn hart dat er snel een eind komt aan deze afschuwelijke oorlog.'

Kom in actie

Maak  ook  verschil

Iedereen moet naar de dokter of tandarts kunnen, wie je ook bent en waar je ook vandaan komt. Helaas is dit voor veel mensen niet vanzelfsprekend. Dokters van de Wereld staat voor hen klaar. Bekijk hoe jij net als Hans op jouw manier kunt helpen. Jouw steun maakt verschil!