Waarom doneren aan Dokters van de Wereld?

Ieder mens moet naar de dokter of de tandarts kunnen. Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt. Helaas is dit voor veel mensen niet vanzelfsprekend. Dokters van de Wereld staat voor deze mensen klaar, zowel in Nederland als in de rest van de wereld. Met jouw donatie blijven we de toegang tot zorg voor iedereen verbeteren. 

Hoe kan ik doneren aan Dokters van de Wereld?

Doneren aan Dokters van de Wereld is eenvoudig en kan online. Als je besluit om een maandelijkse donatie te doen, kunnen wij nóg meer mensen helpen. Je machtigt ons om maandelijks een vast bedrag van je rekening te schrijven. Opzeggen kan altijd. Daarnaast zijn er nog andere manieren om te doneren:

  • Eenmalig geld doneren

  • Geld inzamelen met een actie

  • Een crowdfunding opzetten

  • Als schenking een erfenis nalaten

  • Een fonds op naam oprichten

Is mijn donatie aftrekbaar van de belasting?

Een donatie aan een goed doel kan aftrekbaar zijn, mits je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Lees hier meer over op onze speciale pagina: periodiek schenken. Er zijn talloze manieren om te doneren: rechtstreeks geld doneren, geld inzamelen met een actie, een crowdfunding opzetten, een erfenis nalaten of een fonds op naam oprichten.

Komt mijn geld goed terecht?

Wil je zeker weten dat je geld goed terechtkomt? Dankzij jouw bijdrage helpen we de meest kwetsbare mensen aan medische zorg. We houden je op de hoogte via onze nieuwsbrieven, social media en ons jaarverslag. Dokters van de Wereld is erkend door het CBF, de toezichthouder op goede doelen. Onze kosten zijn 100% transparant, en van iedere euro wordt het overgrote deel rechtstreeks besteed aan onze doelstellingen.

Als ik zelf over wil maken?

Voor algemene donaties aan Dokters van de Wereld kun je gebruikmaken van rekeningnummer NL11ABNA0491717806. Een donatie voor specifieke projecten kun je vermelden in de omschrijving. Dokters van de Wereld is een ANBI-instelling, waardoor donaties vrijgesteld zijn van btw. Ons RSIN-nummer is 807110917.

Ik wil graag een grote gift doen. Kan ik vooraf met iemand mijn wensen bespreken?

We kunnen het ons voorstellen dat je graag eerst persoonlijk contact wilt hebben voordat je een grote schenking doet namens jouzelf of vanuit een stichting of vermogensfonds. In een persoonlijk gesprek met onze relatiemanager kun je jouw wensen kenbaar maken. Samen kijken we welke schenkingsvorm het beste bij jou past.

Maximaal profiteren van belastingvoordeel bij je donatie?

Wil je maximaal profiteren van belastingvoordeel? Sluit dan een periodieke schenkingsovereenkomst af met Dokters van de Wereld. Dit maakt je bijdrage jaarlijks geheel aftrekbaar van je inkomstenbelasting.

Kan ik als bedrijf ook doneren?

Bedrijven kunnen ook doneren. Voor meer informatie over donatiemogelijkheden en samenwerking, neem contact op met onze relatiemanagers via bedrijven@doktersvanderwereld.org

Ook voor grote schenkingen kun je contact opnemen met onze relatiemanagers.

Hoe gaat Dokters van de Wereld om met mijn gegevens?

Wil je meer weten hoe Dokters van de Wereld omgaat met jouw gegevens? Lees meer in ons privacy statement of neem contact met ons op.

Ja,  ik  help  met  een  donatie!

JA, IK HELP MET EEN DONATIE!