Syrie: humanitaire ramp 

De recente escalatie van het geweld heeft Syrië's al kritieke humanitaire crisis verergerd. De situatie in Syrië is hiermee een van 's werelds meest urgente humanitaire noodsituaties. 

  • Meer dan de helft van de gezondheidsfaciliteiten in Syrië is niet-functioneel of beschadigd. Het systeem is overbelast en worstelt om zelfs basisdiensten te leveren. 
  • Meer dan 12 miljoen Syriërs kampen met voedselonzekerheid. Ondervoeding is een kritiek probleem, vooral onder kinderen. 
  • De winter vormt een serieuze bedreiging, vooral voor ontheemde gezinnen die in tenten of slecht geïsoleerde schuilplaatsen wonen. 

Hoe helpt Dokters van de Wereld in Syrië? 

Sinds 2008 biedt Dokters van de Wereld primaire gezondheidszorg in Syrië. In samenwerking met Syrische verpleegsters, vroedvrouwen, apothekers en artsen wordt in gezondheidscentra en met mobiele klinieken wordt hulp geboden aan de bevolking.

Sinds het begin van de oorlog in 2011 is het geweld tegen de Syrische burgerbevolking alleen maar toegenomen. Veel regio's zijn regelmatig gebombardeerd en de burgerbevolking is het slachtoffer van mensenrechtenschendingen.

In actie voor slachtoffers Midden-Oosten

Dokters van de Wereld verleent al bijna veertig jaar humanitaire- en medische hulp in het Midden-Oosten. In het Midden-Oosten zijn onze acties nauw verbonden met de conflicten die de regio opschudden en bevolkingsgroepen verdrijven. Onze hulpverleners zijn actief in Jemen, Syrië, Palestina, Irak en Libanon. Het ondersteunen van slachtoffers van gewapende conflicten bij hun toegang tot gezondheidszorg en gezondheidsdiensten is van cruciaal belang. Wij zijn aanwezig aan de frontlinie, maar steunen ook vluchtelingen en ontheemden in aangrenzende regio's.


Ja,  ik  help  met  een  donatie!