Dokters van de Wereld bestaat 25 jaar. Niet iets om te vieren, maar wel een moment om bij stil te staan. Dat deden we op 14 december met 250 vrijwilligers, medewerkers en relaties in de Meervaart in Amsterdam. 

Het inhoudelijk programma werd geleid door dagvoorzitter Bahram Sadeghi. Na de opening door Jasper Kuipers, directeur van Dokters van de Wereld, waren er boeiende speeches van Jacobine Geel, voorzitter van het College voor de Rechten van de Mens en publicist Thijs Kleinpaste (De Groene Amsterdammer en De Correspondent). Fokke & Sukke (Bastiaan Geleijnse) becommentarieerden het programma.

Drijfveren van vrijwilligers

Bahram Sadeghi was benieuwd naar de drijfveren van onze vrijwilligers en interviewde er drie: psycholoog Sammy Koorn, tropenarts Jamilah Sherally en anesthesioloog Claar Bijleveld. Voorzitter Hendrik Verschuur sloot het programma af met dankwoorden voor alle betrokken vrijwilligers, medewerkers, bedrijven, fondsen, donateurs, gemeenten en samenwerkingspartners én de mensen die wij zien en waar wij voor opkomen.