De oorlog in Oekraïne laat niemand onberoerd. Dat gold ook voor de kinderen 6, 7 en 8 van de 2e Marnixschool in Utrecht. Maar zij wilden echt iets doen. Ze begonnen een inzamelingsactie een haalden 3.662 euro op!

Juf Nienke is supertrots op de kinderen. Ze kwamen zelf met het idee om een inzamelingsactie te starten en ze verzonnen zelf waarmee ze het beste geld konden verdienen. Zo organiseerde Abel een sponsorloop. Ook maakte hij zelf de stempelkaarten. Lena, Rosa, Noa en nog meer meiden zamelden statiegeldflessen in. Daarnaast verkochten ze spulletjes.

Prachtig resultaat

Alle inspanningen van de kinderen resulteerde in een prachtig resultaat: een bedrag van 3.662 euro! We zijn bij Dokters van de Wereld vereerd dat de kinderen ons als goed doel hebben uitgekozen. Met het bedrag kunnen we slachtoffers van de oorlog in Oekraïne helpen met medische zorg en Oekraïense ziekenhuizen bevoorraden.

Ook een actie beginnen?

Wil je net als de kinderen van de 2e Marnixschool in actie komen? Of wil je overleggen wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met Marjon Minnaard via mminnaard@doktersvandewereld.org.