Directeur Arianne de Jong van Dokters van de Wereld heeft haar vertrek aangekondigd. Arianne verlaat per 1 september Dokters van de Wereld. Ze heeft inmiddels haar taken overgedragen aan Hoofd Programma’s Janine Wildschut die tijdelijk is benoemd als plaatsvervangend directeur.

Arianne heeft de afgelopen 16 jaar met veel passie en een enorme inzet voor Dokters van de Wereld gewerkt waardoor deze nationaal en internationaal van grote betekenis is geworden. Als boegbeeld van onze organisatie heeft ze een grote bijdrage geleverd aan de missie van Dokters van de Wereld. Daardoor zijn veel plannen en ideeën werkelijkheid geworden.

In een brief aan de leden en vrijwilligers van Dokters van de Wereld licht Arianne haar besluit toe: “In de afgelopen 16 jaar heb ik met al mijn energie en vol vanuit het hart een bijdrage geleverd aan de missie van Dokters van de Wereld. Wat een jaren en wat hebben we veel bereikt samen! Ik ben enorm trots op waar we nu staan. De tijd is aangebroken voor een nieuwe fase in mijn leven. Daarom neem ik afscheid als directeur van onze organisatie. Een grote stap, maar ik voel aan alles dat dit een goede stap vooruit is voor mezelf en ook voor Dokters van de Wereld.”

Met veel respect en sympathie voor haar verdiensten accepteert het bestuur van Dokters van de Wereld het besluit van Arianne en wenst haar alle goeds toe en veel geluk voor haar toekomst.

De werving van een nieuwe directeur is gestart per 11 april. De vacature is te vinden op https://doktersvandewereld.org/over-ons/overzicht-vacatures/