Ook dit jaar ontvangt Dokters van de Wereld een bijdrage a € 500.000  van de Nationale Postcode Loterij. Dit werd maandag 4 maart bekend gemaakt tijdens het Goed Geld Gala in Amsterdam.

Arianne de Jong, directeur van Dokters van de Wereld: “We zijn ontzettend blij met de jarenlange steun van de Postcode Loterij. Dokters van de Wereld komt dagelijks op voor de rechten van miljoenen kwetsbare mensen wereldwijd die nog steeds onvoldoende toegang tot zorg hebben. De steun van de Postcode Loterij is voor ons heel belangrijk."

Recordbedrag naar goede doelen

In totaal schenkt de Nationale Postcode Loterij dit jaar een recordbedrag van ruim € 370,6 miljoen aan 117 goede doelen, waaronder Dokters van de Wereld. De schenkingen worden gedaan dankzij de 3 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. De helft van de inleg van deelnemers aan de Postcode Loterij gaat naar goede doelen op het gebied van mens en natuur. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 5,8 miljard euro geschonken aan honderden goede doelen en maatschappelijke initiatieven.

Fotografie: Roy Beusker