Maandag 1 oktober heeft Dokters van de Wereld de Impact Matters Award gewonnen. Tijdens de feestelijke bijeenkomst in Amsterdam ontving Petra Wisse, coördinator van het Zorgcafé de award samen met Hans Lacroix van ABN AMRO.

Impact Matters zet expertise uit het bedrijfsleven in om ideële organisaties met specifieke vraagstukken te helpen. Impact Matters bracht Dokters van de Wereld in contact met Hans Lacroix van ABN Amro. Samen met hem ontwikkelden we een dashboard waarmee we onze hulpverlening in het Zorgcafé kunnen stroomlijnen.

In het zorgcafé helpen we nieuwkomers (asielzoekers en statushouders) met vragen of problemen over hun gezondheid of de gezondheidszorg in Nederland in het algemeen. “Met deze tool kunnen we de voortgang van het Zorgcafé heel handig en snel monitoren. Zo krijgen we niet alleen makkelijk inzicht in het aantal mensen dat we hebben geholpen in het Zorgcafé, ook kunnen we met het dashboard de hulpvraag van onze cliënten analyseren. En uiteindelijk daarmee ons zorgaanbod nog beter maken. We zijn erg blij met deze prijs van Impact Matters en willen Hans Lacroix hartelijk danken voor de prettige samenwerking en zijn professionele ondersteuning!”