Eyes for the World biedt in samenwerking met Dokters van de Wereld in mei gratis oogmetingen aan aan ongedocumenteerde migranten in Amsterdam en Rotterdam. Als blijkt dat mensen een bril nodig hebben, krijgen zij gelijk een bril aangemeten. Er is keuze uit diverse modieuze monturen. Mensen krijgen de bril gratis mee. 

Eyes For The World® is een non-profitorganisatie en gelooft dat iedereen, waar ook ter wereld, recht heeft op een goed zicht. Eyes for the World heeft in samenwerking met wetenschappers verstelbare brillen ontworpen. Mensen kunnen zelf de gewenste sterkte van de glazen instellen. Deze brillen worden wereldwijd via projecten ter plaatse verspreid, onder mensen die niet de middelen en mogelijkheden hebben om zelf een bril te kopen. De verspreiding van de brillen vindt plaats in combinatie met professionele oogmetingen.

Onlangs zijn brillen met modieuze monturen ontworpen. Deze zijn in bijvoorbeeld Antwerpen, na deskundige oogmeting verstrekt aan mensen die zich geen bril kunnen veroorloven, zoals daklozen, ongedocumenteerde migranten en mensen levend rond het bestaansminimum. Deze brillen hebben glazen in sterktes van -6 tot +5. Er zijn tevens monturen voor kinderen. Tevens zijn er zelfcorrigerende brillen die geschikt zijn voor mensen met astygmatisme, een bepaalde oogaandoening waardoor men niet overal op kan scherpstellen. Eyes for the World laat de brillen in Nederland maken in een werkplaats voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt..

Met de hulp van L'OCCITANE Foundation zal 'Eyes for the World' in de lente 2017 ongeveer 3500 oogtesten uitvoeren en ongeveer 500 brillen verstrekken in vijf belangrijke steden in de Benelux: Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen, Brussel & Luxemburg.

L'OCCITANE biedt schoonheidsproducten en parfums. Zintuiglijkheid is een kernwaarde. Daarom zet de L'OCCITANE Foundation zich sinds 2000 in voor projecten om vermijdbare blindheid te bestrijden. Bij aankoop van een giftset vanaf €39,- in een L'OCCITANE boetiek of online, doneert L’OCCITANE €1 aan Eyes for the World.

Voor data, tijden en locatie van de metingen in Amsterdam klik hier, en in Rotterdam klik hier.

Link naar http://eyesfortheworld.be/en/index.html