Bijna dertig mensen van de Waddinxveense voedselbank Care for Family hebben we een behandeling kunnen geven van een tandarts of mondhygiëniste op de eerste dag van onze mondzorgcampagne. Daarmee mag de aftrap van onze mondzorgcampagne een succes genoemd worden.

De verhalen van de bezoekers aan onze Mondzorgkaravaan waren indrukwekkend maar ook schrijnend. Mensen die langer dan 3 jaar niet naar de tandarts zijn geweest, veel mensen met pijnklachten en slechte ervaringen met hoge rekeningen en extra schulden. Suzanne Hetyey van Care for Family is erg blij met de komst van de mondzorg-karavaan naar Waddinxveen: “Het was zo voor elkaar dat we hiervoor dertig mensen konden opgeven omdat ze geen geld hebben voor de tandarts of de mondhygiënist. Er was ook een mevrouw die niet naar de tandarts durfde, maar haar gebit gelukkig nu wel heeft laten nakijken.”

Voor zo’n 500.000 mensen in Nederland is de tandarts onbetaalbaar geworden. Daarom geven we de komende maanden met steun van de Postcode Loterij duizend mondzorgbehandelingen aan mensen die anders écht geen toegang hebben tot de tandarts. Met een mobiele tandartspraktijk reizen we de komende maanden ook nog naar Rotterdam, Amsterdam, Nijmegen, Den Haag en Groningen.

Alle 1000 behandelingen reeds toegekend

Omdat de capaciteit beperkt is en we echt zeker willen weten dat we mensen behandelen die het écht nodig hebben, zijn alle patiënten vooraf geselecteerd door maatschappelijke organisaties, zoals opvangcentra voor daklozen, voedselbanken en de schuldhulpverlening.

Steun onze oproep ‘mondzorg voor iedereen’

Dokters van de Wereld vindt dat iedereen toegang moet hebben tot gezondheidszorg, dus ook tot mondzorg. Daarom zijn we een petitie gestart. Doe mee met onze strijd. Laat weten dat jij ook vindt dat iedereen naar de tandarts moet kunnen. Teken de petitie, en deel deze actie met iedereen: