PERSBERICHT

Onder de naam ‘Hart boven Hard’ roept een brede coalitie van organisaties het publiek op bij de Europese verkiezingen op 23 mei tegen verdeeldheid en voor verbinding te stemmen. Op zondag 19 mei vindt een manifestatie plaats in Utrecht. Ook in 40 andere steden in Europa zijn er demonstraties en manifestaties waar mensen hun hart kunnen laten spreken en op staan voor een vrije en solidaire samenleving.

Jurjen van den Bergh van burgerbeweging DeGoedeZaak: "Met Hart boven Hard doen we een beroep op de politiek om te luisteren naar de stemmen die humaan willen omgaan met mensen op de vlucht, klimaatverandering aan willen pakken en de economie eerlijker willen maken."

De manifestatie ‘Hart boven Hard’ vindt zondag 19 mei plaats in het Park Transwijk in Utrecht. Met sprekers uit binnen- en buitenland over een fair en ambitieus klimaatbeleid, een eerlijke economie en een gelijkwaardige en vreedzame samenleving afgewisseld met optredens van onder anderen Fresku, Sabrina Starke, Onias Landveld, Kasba, Joshua Walter.

Daarnaast is er een tent waar inhoudelijke debatten worden gehouden met sprekers uit binnen- en buitenland. Neil Datta spreekt over seksuele en reproductieve rechten; Julia Ivan, ex-directeur van Amnesty International Hongarije, en Eduard Nazarski, directeur van Amnesty Nederland spreken over mensenrechten in Europa; Syrische vluchteling Sameer Hassan praat over de oorzaken van migratie; Kitty Jong van het FNV over klimaat en economische rechtvaardigheid; en Jerry Afriyie over racisme en discriminatie.

Kijk hier voor het volledige programma met alle debatten, sprekers en artiesten > https://www.hartbovenhard.nu/

Of via de Facebookpagina van het event > https://www.facebook.com/events/2363092170577701/

Benieuwd naar het manifest? Zo’n 24.000 Nederlanders ondertekenden dit de afgelopen week > https://hartbovenhard.nu/manifestatie/

Fotomoment

Om 15:25 uur laten alle aanwezige bezoekers zien dat ze ‘hart boven hard’ kiezen, door het samen vormen van een groot hart op het festivalterrein. Deze publieksactie wordt van bovenaf gefotografeerd.

De manifestatie duurt van 13:00-17:00 uur. Ook in Duitsland, Oostenrijk, Roemenië, Zweden, Polen, Hongarije, Spanje, Tsjechië, Italië en Litouwen laten mensen op die dag van zich horen.

Toename haat en onverdraagzaamheid in Europa

Haat en onverdraagzaamheid zijn in heel Europa in opmars. Dit is een bedreiging voor de rechtsstaat en onze vrije samenleving. Op 23 mei zijn er verkiezingen en kiezen we een nieuw Europees parlement. Dit is een kans om op te staan en een grens te trekken tegen dat wat onze waarden bedreigt. In heel Europa zijn er talloze initiatieven die gelijktijdig hetzelfde geluid laten horen: een vrij en solidair Europa. Zie de Europese Events: https://yestochange.eu/.

Coalitie ‘Hart boven Hard’

Het manifest Hart boven Hard is ondertekend door de volgende organisaties:

ActionAid, Amnesty International, ASKV, BothEnds (manifestpartner), CHOICE for Youth and Sexuality, Code Rood, Collectief tegen Islamofobie en Discriminatie, Comité 21 Maart, Cordaid, Dance4Life, DeGoedeZaak, Dokters van de Wereld, Euro-Mediterraan Centrum Migratie & Ontwikkeling, Fossielvrij NL, Foundation Max van der Stoel, Greenpeace, H.I.J.O.S., Humanistisch Verbond, Internationale Socialisten, De Kunstenbond, La Benevolencija, LSVb, Milieudefensie, Nederlands Helsinki Comité, Nederland Wordt Beter, PARTOS, PAX, Pride Amsterdam, Prove Them Wrong, Solidaridad, Stem op een Vrouw S.P.E.A.K., Stichting Meld Islamofobie, Transnational Institute, Vluchtelingenwerk Nederland en Women Engage for a Common Future (WECF).