AMSTERDAM 15 juli 2020  -  Jasper Kuipers wordt per 1 september de nieuwe directeur van Dokters van de Wereld Nederland. Hij volgt vertrekkend directeur Arianne de Jong op, die deze functie vanaf 2012 vervulde.

Jasper Kuipers (1978) was in de periode 2007-2019 werkzaam bij VluchtelingenWerk Nederland, onder meer als adjunct directeur. Hier was hij onder andere verantwoordelijk voor de collectieve belangenbehartiging en internationale activiteiten. Daarnaast bekleedde Jasper diverse nevenfuncties in het sociaal domein. Zo was hij voorzitter van het samenwerkingsverband ‘Stay Human’, waarin 55 maatschappelijke organisaties zich inzetten tegen polarisatie. Jasper was vice-voorzitter van de Europese koepelorganisatie ECRE van ruim 100 vluchtelingenorganisaties en mede-voorzitter van de VN vergadering over hervestiging van vluchtelingen. Ook werkte hij als strategisch adviseur binnen de non-profit sector bij Kwink Groep en Deloitte.

Medische zorg voor de meest kwetsbaren

‘Ik heb enorm veel zin om aan de slag te gaan bij Dokters van de Wereld. Het is een eer om leiding te mogen geven aan zo’n prachtige medische mensenrechtenorganisatie. Ik kijk er naar uit om mij samen met alle vrijwilligers en medewerkers in te zetten voor de meest kwetsbaren in binnen- en buitenland’, zegt Jasper Kuipers over zijn nieuwe rol.

Beoogde groei

Ton Teunissen, voorzitter van het bestuur van Dokters van de Wereld Nederland: ‘Het bestuur is erg blij met Jasper Kuipers een goede nieuwe directeur te hebben gevonden. Hij heeft een indrukwekkende staat van dienst en brengt veel en diverse ervaringen mee. Er is meer inzet nodig voor hulp aan kwetsbare medemensen en acties tegen onrecht en we hebben er als bestuur alle vertrouwen in om met Jasper de groei te kunnen realiseren die ervoor nodig is. Daarom zie ik uit naar een constructieve samenwerking’.