In aanloop naar de landelijke verkiezingen in november, roept Dokters van de Wereld politieke partijen op om drie grote knelpunten in de zorg aan te pakken. In ons verkiezingspamflet zetten we onze belangrijkste standpunten op een rij.

Onvoldoende toegang tot zorg

Dokters van de Wereld verleent niet alleen medische zorg en noodhulp, maar pleit ook voor structurele veranderingen. De politiek kan grote knelpunten in de zorg oplossen. Verkiezingen en een nieuwe regering bieden een uitgelezen kans om deze problemen aan te pakken. Daarom laten wij nu onze stem horen. Wij roepen een nieuw kabinet op tot drie veranderingen

Iedereen moet naar de dokter of tandarts kunnen, wie je ook bent en waar je ook vandaan komt. Helaas is dit voor veel mensen niet vanzelfsprekend. In de praktijk zien wij dat met name mensen in kwetsbare posities onvoldoende toegang tot zorg hebben.

Dokters van de Wereld staat voor deze mensen klaar. Onze vrijwillige zorgprofessionals verlenen zorg aan, bijvoorbeeld, mensen in armoede, mensen zonder geldige papieren of mensen zonder een dak boven hun hoofd. Gezondheidszorg is geen privilege, maar een mensenrecht. Daarom kaarten we problemen aan bij de overheid en strijden zo voor de universele toegang tot gezondheidzorg.

Download ons pamflet

Steun ons
Steun ons

Met jouw gift kunnen we wereldwijd zorg verlenen aan mensen in een kwetsbare positie én pleiten voor structurele veranderingen.