De Nationale Postcode Loterij verlengt de samenwerking met Dokters van de Wereld met vijf jaar. Opnieuw stelt de loterij gedurende deze periode elk jaar een bedrag van 500.000 euro beschikbaar zodat Dokters van de Wereld kan blijven strijden voor een universele toegang tot medische zorg.

Directeur Arianne de Jong: “Wij zijn ontzettend blij dat de Nationale Postcode Loterij zijn vertrouwen heeft uitgesproken in onze organisatie en het belang van onze projecten door onze samenwerking met vijf jaar te verlengen. Dit geeft ons de mogelijkheid om ons werk te blijven doen en op te komen voor het recht op gezondheidszorg voor iedereen. Veel dank dus aan de deelnemers van de Postcode Loterij.”

Samenwerking sinds 2009

De Nationale Postcode Loterij steunt Dokters van de Wereld sinds 2009. Naast de vaste jaarlijkse bijdragen mogen wij als beneficiënt elk jaar een projectbijdrage aanvragen voor een speciaal project. Zo dienden wij een voorstel in om kwetsbare mensen te helpen met noodzakelijke mondzorg. Postcode Loterij ambassadeur Quinty Trustfull verraste ons februari 2018 met een cheque van 554.000 euro om dit te realiseren. Vanaf maart 2019 gaat het tweejarige project ‘Kiezen voor Elkaar’ van start, waarbij Dokters van de Wereld 1.000 tandartsbehandelingen aan kwetsbare mensen gaat geven. Arianne de Jong: “De nood rond mondzorg is hoog. Samen met steunorganisaties en beroepsgroepen kunnen wij nu hard aan de slag om toegang tot mondzorg te verbeteren voor de meest kwetsbaren in onze samenleving.”

De Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. 2,9 miljoen Nederlanders spelen mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers goede doelen, omdat de helft van de lotprijs bestemd is voor meer dan 100 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Loterij is ruim 5 miljard euro aan mens en natuur gegeven.