Op 26 januari kregen we opnieuw 500.000 euro toegekend van de Nationale Postcode Loterij, tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in Theater Carré. Hiervoor bedanken we alle deelnemers van de Postcode Loterij heel hartelijk!

Tijdens het gala doneerde de Postcode Loterij een recordbedrag van 328 miljoen euro aan goede doelen. Onder andere aan de stichting Not on Our Watch, van Postcode Loterij ambassadeur George Clooney.

Zorgbuzz

Vorig jaar ontvingen we van de Nationale Postcode Loterij een toekenning van ruim een miljoen euro, voor de ontwikkeling van de Zorgbuzz. Dit is een mobiele spreekuurbus, waarvan de eerste inmiddels operationeel is. Met de bussen kunnen we ten minste 18.000 ongedocumenteerden voorlichten en 9.000 medische consulten verrichten. Naast het geven van voorlichting en consulten, bieden de medische vrijwilligers die de zorgbussen bemannen, ook begeleiding naar reguliere zorg. De Zorgbuzz is 17 december 2015 gelanceerd. Hieronder vind je een filmpje van de bijzondere lanceringsdag!

https://www.youtube.com/watch?v=2ukdyRcfixA