In Nederland is het normaal dat een kind geopereerd kan worden als dat nodig is. In Tanzania is dit niet het geval. Een operatie is meestal te duur, het ziekenhuis te ver weg of er zijn simpelweg geen goed opgeleide chirurgen.

In juni willen we in Haydom Lutheran Hospital in Tanzania een Operatie Glimlach missie uitvoeren. Een medisch team zal voor twee weken afreizen naar Tanzania. Zij opereren daar op vrijwillige basis kinderen en jongvolwassenen met een hazenlip. In Tanzania halen namelijk veel kinderen die worden geboren met een hazenlip hun vijfde levensjaar niet, doordat ze niet goed kunnen eten en drinken. Ook zullen ze kinderen met brandwonden opereren. Relatief veel kinderen in Tanzania lopen ernstige brandwonden op omdat er vaak op open vuur wordt gekookt. Meestal lijden deze kinderen maandenlang, soms jarenlang aan pijnlijke brandwonden en verminkingen omdat de kennis over brandwondenzorg ontbreekt. Operatie Glimlach is er voor deze kinderen!

Dit kunnen we behalen met jullie steun! Als we 5000,- ophalen kunnen we minimaal 20 kinderen opereren en zorgen dat ze een leven tegemoet gaan zonder pijn. Ook kunnen we hiermee 20 medici opleiden en Haydom Lutheran Hospital helpen in hun doelstelling om deze operaties uiteindelijk zélf uit te voeren. Iedere euro helpt! Steun onze missie via givethechange.nl