Met deze mooie actie kwamen werelden samen en maken we samen een wereld van verschil.

Voor de tent van Dokters van de Wereld verzamelde er op zaterdag 21 september een flinke groep mensen. Deelnemers van verschillende bedrijven en organisaties, met verschillende achtergronden en van verschillende leeftijden, maar allen met dezelfde intentie. Die intentie werd goed zichtbaar toen ze zich omgekleed hadden en in het witte shirt van Dokters van de Wereld als groep bij elkaar kwamen. Met het logo van Dokters van de Wereld als een grote stempel op de rug. Een vader met zijn zoontje, een directeur van een groot internationaal bedrijf, twee moeders van een kindje met schisis, vluchtelingen uit Eritrea, onze voorzitter met zijn dochter, om er maar een paar te noemen… Allemaal mensen die onze organisatie een warm hart toe dragen en zich ook letterlijk in het zweet lopen om geld bij elkaar te brengen voor Operatie Glimlach.

Als eerste binnen!

Zo is er een team van BOOST, de plek in Amsterdam Oost waar Dokters van de Wereld het Zorgcafé heeft. Merih en Filimon, bezoekers van het Zorgcafé, zijn beide 20 jaar en zo’n 2 jaar geleden uit Eritrea naar Nederland gevlucht. Ze wonen op een Bed Bad Brood locatie in Amsterdam en trainen elke zaterdag met een gemengde groep van statushouders, ongedocumenteerden en vrijwilligers. Christel is één van de trainers die regelmatig met hen meeloopt op zaterdag. “Het zijn echt natuurtalenten en daarnaast zijn ze zeer gedreven en fanatiek. De jongens zijn samen op de fiets vanuit Amsterdam naar Zaandam gekomen en lopen de volgende dag ook mee met de Dam tot damloop (16 km) voor Dokters van de Wereld”. Het verbaasde haar dan ook niet dat ze als eerste van ons team over de eindstreep kwamen. Merih finishte in 30.58 en Filimon had 32.06 op de teller. Christal kwam zelf binnen in een tijd van 39.13. Daarmee had zij de derde tijd bij de vrouwen uit het team.

Het leek er even op dat Laura, de dochter van onze voorzitter, de snelste dame was op 5 mile, maar Gerda was nog sneller met 37.15 op de klok. Voor Gerda was de Night Run een opwarmertje voor de  Amsterdam Marathon op 20 oktober. Met haar inzamelingsactie had zij zaterdag al ruim € 3000,- bij elkaar gebracht. Gerda’s dochtertje Amy is geboren met schisis. In het afgelopen jaar is zij drie keer geopereerd door medisch specialist Chantal van der Horst. Chantal is arts in het AMC en daarnaast gaat zij regelmatig als vrijwillige arts mee op missie met Operatie Glimlach. “Wij hebben het enorm getroffen met de goede medische zorg in Nederland. Met deze actie kunnen ook kinderen in Afrika dezelfde medische behandeling krijgen als Amy”. Gerda laat een foto zien van haar stralende dochtertje, onherkenbaar van de foto’s van voor de operatie. Echt een wereld van verschil!

De andere lopers van o.a. tesa, L’Oréal en DPR Construction, staan trots met een medaille om hun nek nog wat na te praten. “Het leek wel of iedereen een geluidsinstallatie in de tuin had staan, we werden als het ware door het publiek en de muziek naar de finish gedragen,” riep één van de lopers boven de muziek uit. Iedereen was trots op zijn of haar prestatie en wij van Dokters van de Wereld zijn trots op alle lopers en blij met de opbrengst van ruim € 22.000,-  

Na afloop werden er tijdens de borrel al plannen gemaakt om volgend jaar met een nog groter team aan de start te staan!