In de vroege morgen van donderdag 4 juli is er brand geweest in het pand waar Dokters van de Wereld is gevestigd. De brand brak rond 3.30 uur op de eerste verdieping uit. De brandweer heeft de bewoners van bovengelegen etages in veiligheid gebracht. Vanwege rook en roetschade is ons kantoor voor enkele maanden niet bruikbaar, waardoor wij tijdelijk zullen moeten verhuizen.

Naar de exacte oorzaak van de brand wordt nog onderzoek gedaan. Mogelijk is de brand ontstaan door een ventilator in de serverkast. Directeur Arianne de Jong van Dokters van de Wereld: “We zijn allemaal erg geschrokken, en ook opgelucht dat er geen gewonden zijn gevallen. Het doet natuurlijk wel pijn om je pand zo te zien; dag in dag uit is het toch je werkplek waar we met elkaar veel werk verzetten.”

Het kantoor van Dokters van de Wereld wordt zo spoedig mogelijk tijdelijk verhuisd. De verhuurder Diaconie denkt goed mee en heeft een andere kantoorruimte op hetzelfde terrein kunnen regelen. De Jong: “Gelukkig kunnen we het nieuwe kantoor snel betrekken. Wel moeten we op zoek naar nieuwe inventaris, omdat veel meubilair, computers en andere zaken beschadigd zijn geraakt.”

Praktische informatie:

Het postadres blijft gelijk, ons bezoekadres is vanaf nu tijdelijk: Nieuwe Keizersgracht 1a. De komende dagen zijn we druk met regelwerk en verhuizen. Hierdoor zullen we iets minder goed bereikbaar zijn. We hopen dat we vanaf 15 juli weer goed bereikbaar zijn. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat onze hulpverlening en campagnes doorgaan volgens planning.

Wilt u meedenken of meehelpen om onze organisatie weer op de rit te krijgen? Neem dan vooral contact op met Carine van Brandwijk: https://doktersvandewereld.org/contact/

Foto credit: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen