Beste Damloper!

In september is het zo ver, dan gaan we met z’n allen de Damloop by night lopen! Inmiddels hebben er aardig wat lopers ingeschreven die zich op 22 september voor én samen met Dokters van de Wereld in het zweet gaan werken.

Veel lopers hebben al een eigen actiepagina aangemaakt op PIFworld, waarmee je het streefbedrag van 155 euro aan sponsorgeld kan gaan binnenhalen. Dat gaat zo te zien al best goed! Maar iedereen een beetje op weg te helpen en eventueel de toppers nog een steuntje te geven, heeft een van onze lopers Rémy Kamp een aantal tips geschreven:

1: Schrijf een duidelijk verhaal

Een actie starten voor een goed doel doe je niet zomaar. Laat de potentiële donateurs weten waarom deze actie voor Dokters van de Wereld zo belangrijk is en vertel wat er met het geld van de donaties gedaan gaat worden. Mensen houden ervan om precies te weten wat er met hun donatie gaat gebeuren. Dat geeft ze een gevoel van betrokkenheid en maakt jouw fondsenwerving online al snel een succes.

Ter inspiratie kun je kijken bij de sporters die hun pagina al hebben ingericht, zoals Lucia of Taylan.

2: Doe zelf de eerste donatie

Over het algemeen zijn donateurs wat terughoudend om de eerste te zijn die een donatie doet. Geef dus het goede voorbeeld en doe de eerste donatie zelf. Houd met het bepalen van het bedrag van deze donatie wel rekening met het feit dat je daarmee de toon zet. Weer een goede ‘geld inzamelen tip’! Donateurs hebben namelijk de neiging om zich aan te sluiten bij eerdere donaties. Laat ook een reactie achter bij je donatie zodat andere donateurs dit zien.

3. Plaats een leuke profielfoto van jezelf

Update jouw persoonlijke PIFworld pagina met een leuke profielfoto om zo jouw pagina makkelijk vindbaar en persoonlijk te maken voor jouw donateurs.

4: Laat het zoveel mogelijk mensen weten

Benader zoveel mogelijk mensen door ze te laten weten dat je een actie bent gestart. Motiveer vrienden en familie om jouw pagina met iedereen te delen, immers, je vraagt het niet voor jezelf, maar voor het goede doel. Hierdoor kunnen zelfs personen buiten je directe omgeving geïnteresseerd raken om te doneren.

Als je mensen hebt bereikt, doe dit dan regelmatig. Door herhaling blijven mensen er aan denken. Donateurs zullen namelijk niet bij de eerste keer dat ze kennis maken met jouw actie doneren. Zo kun je updates vloggen of delen op social media. En je kunt natuurlijk deelnemen aan het event op Facebook.

5: Persoonlijkheid

Bedank bij iedere donatie de donateurs persoonlijk. Dit kan bijvoorbeeld zijn per email of WhatsApp. Maar dit kan ook zijn door even te bellen of om diegene te bedanken tijdens een gesprek.

Maak gebruik van de donateurs. Vraag of zij jouw actie voor de Damloop by night willen delen en/of willen vertellen aan hun vrienden en familie. Maak dit zo makkelijk mogelijk voor je donateurs.

6: Vernieuw af en toe je pagina

Iedere keer dat je actie gedeeld wordt via sociale media levert gemiddeld €6 euro aan donaties op. Natuurlijk wil je niet steeds hetzelfde delen, dus update je actiepagina op PIFworld en vertel je achterban hoe je voorbereiding op de Damloop by night verloopt. Laat iedere ontwikkeling weten in jouw weg naar het event.

7: Kom in actie

Organiseer kleine feestjes of evenementen. Een simpele avond thuis met snack en drankjes kan zo veranderen in een sponsorwervingssucces. Nodig een aantal vrienden uit voor een etentje en laat ze betalen voor dit eten in de vorm van een donatie voor jouw actie.

8: Laat je verjaardagscadeau een donatie zijn

Ben je binnenkort jarig en weet je niet wat je voor cadeau wil? Vraag mensen om jou te sponsoren voor jouw sportieve prestatie.