Haïti werd dit weekend getroffen door een zware aardbeving van 7,2 op de schaal van Richter.

Het dodental is inmiddels opgelopen tot ruim 2100. Zo'n 12.000 mensen zijn gewond geraakt en nog eens 30.000 gezinnen zijn dakloos geworden. Hulpverleners van Dokters van de Wereld in Haiti kwamen direct in actie om de noodzakelijke hulp te coördineren.

De schade na de aardbeving is enorm. Honderden gebouwen – waaronder ook ziekenhuizen – werden vernietigd. Met name het zuidwesten van het eiland, de departementen Nippes, Grand'Anse en Sud, is zwaar getroffen. De wegen om naar deze gebieden te reizen zijn geblokkeerd, wat de hulpverlening bemoeilijkt. Het zorgsysteem in Haïti was door de economische en politieke situatie al erg breekbaar. Nu dreigt het helemaal te imploderen.

Hulpverleners van Dokters van de Wereld kwamen direct in actie. Er wordt geholpen met het verzorgen van de gewonden, vooral in Nippes, waar Dokters van de Wereld al vier ziekenhuizen ondersteunt. Er is vooral behoefte aan schoon drinkwater, voeding, hygiëne- en sanitaire producten, weerbestendige huisvesting, medicijnen en medisch materiaal voor (chirurgische) behandelingen en bloedreserves.

Duizenden mensen in Haiti hebben op dit moment jouw en onze hulp nodig. Jouw gift zorgt ervoor dat we hen kunnen bijstaan met medische zorg. Geef nu.

Sinds 1998 betrokken bij Haiti

Dokters van de Wereld is sinds 1998 betrokken bij Haïti, met speciale aandacht voor de zorg voor vrouwen en kinderen. Na de aardbeving in 2010 lag de focus ook op de bestrijding van cholera, de versterking van de seksuele en reproductieve gezondheid en het gezondheidsaanbod voor moeders en pasgeborenen. Daarnaast werken de teams van Dokters van de Wereld in centra voor patiënten met ondervoeding en in voedingsprogramma's in verschillende departementen van het land, vooral in de landelijke en ontoegankelijke regio’s Ouest, Artibonite, Nord-Ouest en Nippes.