tesa Western Europe in Amsterdam sponsort sinds dit jaar Dokters van de Wereld. Daarnaast rennen ze mee met de Damloop by night voor Operatie Glimlach. Frank Bouwmeester, Head of Human Resources bij tesa WE: “Ik hoop dat we met onze deelname een verandering in gang kunnen zetten in de wereld.”

Frank: “Door ons hoofdkantoor in Duitsland werden we geïnspireerd om een goed doel te steunen. Daarnaast wilden we graag iets leuks doen samen met ons team. Toen we via via in contact kwamen met Dokters van de Wereld en hoorden over de Damloop by night, was de keuze snel gemaakt: we wilden graag mee rennen voor Operatie Glimlach! Iedereen op kantoor was meteen enthousiast. Vanuit veel verschillende afdelingen waren mensen bereid mee te lopen en uiteindelijk vormden we een groep van maar liefst zeventien man. De Damloop by night is voor ons een teambuilding event, en dat we gaan rennen voor een goed doel geeft natuurlijk een extra impuls. Hopelijk kunnen we met onze deelname een kleine verandering in gang zetten in de wereld. Dat is ons ultieme doel. Een Operatie Glimlachmissie is life changing, dat je daaraan kunt meewerken geeft een heel goed gevoel. Natuurlijk had ik zelf ook graag mee gerend, maar dat lukt helaas niet vanwege een knieblessure. Maar ik ga mijn collega’s aanmoedigen, dat is ook leuk!”

Blijvend effect

“Het is de filosofie van Dokters van de Wereld die ons zo aanspreekt. Kansarme kinderen in ontwikkelingslanden met verminkingen een kans geven op een zelfstandige en fijne toekomst door middel van een operatie, is natuurlijk al geweldig. Maar dat Dokters van de Wereld dit op een duurzame manier doet door het trainen van lokale artsen, past goed bij onze eigen bedrijfscultuur. Het overdragen van kennis aan chirurgen in lokale ziekenhuizen zorgt voor een blijvend effect van je inspanning. Dit is vergelijkbaar met hoe we bij tesa met ons personeel omgaan. Wij gaan niet voor de quick fix door het aanleren van trucjes, we willen mensen op lange termijn helpen met het ontwikkelen van hun carrière.”

Voorbeeldfunctie

“tesa SE is een internationaal bedrijf en onze vestigingen in West Europa zijn al langer actief in het steunen van goede doelen. Voor ons regiokantoor in Amsterdam is het echter nieuw en we zijn blij dat we Dokters van de Wereld kunnen supporten. Als werkgever vinden we het belangrijk om iets goeds te doen voor de maatschappij, en niet alleen bezig te zijn met cijfers en omzet. Je hebt als werkgever toch een voorbeeldfunctie voor je werknemers. Vanuit employer branding kun je op deze manier ook een aantrekkelijke partij zijn voor toekomstige werknemers. Het is hierbij wel van belang dat je een goed doel kiest dat past bij je eigen bedrijfscultuur. Wat wij zo mooi vinden aan Operatie Glimlach is dat je vooral jonge mensen kunt helpen. Als je van jongs af aan iemands levensloop kunt beïnvloeden in positieve zin, heeft iemand daar heel lang plezier van. Daarnaast is het resultaat van de chirurgische missies meteen zichtbaar. Omdat wij zelf weten dat het vaak moeite kost om ons merk en onze producten (tapes en kleefproducten, red.) zichtbaar te maken, is het erg leuk om een goed doel te steunen waarbij je vrijwel meteen ziet wat je inspanning oplevert.”

En jij?

Wil jij ook meelopen of  een loper sponsoren? Kijk dan hier: