Anna Elihuruma is twee jaar jong en geboren met schisis.

Na een zeer geslaagde chirurgische missie in het Haydom Lutheran Hospital in Tanzania, keerde ons medisch team op 17 juni weer veilig terug in Nederland. Tijdens de missie hebben we in twee weken tijd 36 patiënten geopereerd. Naast een aantal schisis operaties werden er vooral jonge kinderen geopereerd met ernstige littekens na brandwonden.

De reden dat we vooral kinderen opereerden, is dat er in Tanzania veel op open vuur wordt gekookt, waardoor kinderen vaak brandwonden oplopen. Met ernstige vergroeiingen aan handen en voeten als gevolg. Ons team heeft deze patiëntjes goed kunnen helpen. Ouders, opa’s en oma’s waren dan ook erg blij met onze hulp! Sommige mensen kwamen van ver en hadden een vermoeiende reis achter de rug, maar die reis was voor hen meer dan de moeite waard.

Tijdens de missie van Dokters van de Wereld naar Haydom is zij geopereerd door dokter Matthijs Botman

Naast opereren brachten we de lokale artsen veel kennis bij door middel van training over brandwondenzorg. Dit deden we met lezingen, workshops en trainingen op de OK.

Bij deze missie blijft het natuurlijk niet. Onze volgende reis naar Haydom staat gepland in oktober. We gaan dan patiënten opvolgen, nieuwe patiënten opereren en weer training geven. We willen iedereen die betrokken was bij deze missie hartelijk danken! Veel dank aan alle donoren die ons werk mogelijk maakten, en onze speciale dank gaat uit naar het Haydom Lutheran Hospital voor de fijne samenwerking en bijzondere gastvrijheid.

Je kunt Dokters van de Wereld steunen met deze en onze volgende missie in Tanzania Jouw hulp kunnen wij goed gebruiken.