'Ik durf weer te lachen'

'Vroeger had ik al een slecht gebit. Jaren geleden besloot ik daarom mijn bovengebit te laten vervangen door een prothese. Geld voor herstel van mijn ondergebit had ik helaas niet meer. Daardoor lukte het niet meer om werk te vinden in de horeca. Ik raakte in financiële problemen en kreeg schulden. Via het wijkteam van de gemeente ben ik aangemeld voor de Mondzorgkaravaan van Dokters van de Wereld. 

De tandarts vertelde me dat ik aan een noodbehandeling niet genoeg had en adviseerde me om mijn resterende tanden en kiezen te laten trekken en een volledig nieuw kunstgebit aan te laten meten. Sindsdien ben ik veel vrijer geworden en durf ik ook weer te lachen. Ik zit goed in mijn vel en zie niet meer op tegen sollicitaties. Helaas is het vanwege corona nu lastig om in de horeca aan de slag te gaan, maar mijn slechte gebit is geen belemmering meer.'

Door mijn gebitsproblemen lukte het niet meer om werk te vinden

Steun ons

Dokters van de Wereld pleit voor goede toegang tot mondzorg. Inmiddels hebben we meerdere successen behaald. Zo heeft de Tweede Kamer de motie aangenomen dat mensen in de schuldsanering niet langer hun aanvullende verzekering verplicht moeten opzeggen. Wij kunnen ons werk alleen maar doen dankzij de steun van mensen zoals jij.