Ik raakte mijn baan kwijt en werd depressief

Ik heb jarenlang gewerkt als beroepsmilitair, maar door bezuinigingen bij Defensie raakte ik mijn baan kwijt. Ik werd depressief en bouwde langzaam maar zeker steeds meer schulden op bij mijn tandarts en zorgverzekeraar. Uiteindelijk raakte ik ook mijn huis kwijt.

Ik had altijd een goed gebit, maar toen ik dakloos was had ik zelfs geen geld voor een tube tandpasta; laat staan voor de tandarts. Door de stress ben ik een keer flauwgevallen waardoor een voortand afbrak. Het zag er niet uit. Ik durfde niet meer onder de mensen te komen, puur uit schaamte voor mijn slechte gebit. Uiteindelijk ben ik bij een tandarts terechtgekomen met wie jullie samenwerken. Het kostte een stuk of 8 behandelingen, maar nu heb ik weer een gaaf gebit. Ook heb ik inmiddels weer een eigen woning en ben ik begonnen met de opleiding voor personal trainer. Ik ben mijn eigen visitekaartje dus het is belangrijk dat ik er goed uitzie.

Ik werd depressief en bouwde langzaam maar zeker steeds meer schulden op bij mijn tandarts en zorgverzekeraar.

Steun ons

Dokters van de Wereld pleit voor goede toegang tot mondzorg. Inmiddels hebben we meerdere successen behaald. Zo heeft de Tweede Kamer de motie aangenomen dat mensen in de schuldsanering niet langer hun aanvullende verzekering verplicht moeten opzeggen. Wij kunnen ons werk alleen maar doen dankzij de steun van mensen zoals jij.