'Ik had altijd een goed gebit, totdat ik dakloos raakte. Toen had ik zelfs geen geld voor een tube tandpasta, laat staan voor de tandarts.

Jarenlang werkte ik als beroepsmilitair, maar door bezuinigingen bij Defensie raakte ik mijn baan kwijt. Ik werd depressief en bouwde langzaam maar zeker steeds meer schulden op. Bij mijn tandarts, de zorgverzekeraar. Uiteindelijk raakte ik ook mijn huis kwijt.

Door alle stress viel ik op een dag flauw waardoor er ook nog een voortand afbrak. Uit schaamte voor mijn gebit durfde ik daarna niet meer onder de mensen te komen. Gelukkig kon ik terecht bij een tandarts met wie Dokters van de Wereld samenwerkt. Het kostte een stuk of acht behandelingen, maar nu heb ik weer een gaaf gebit.

Inmiddels heb ik mijn leven weer op de rit en heb ik weer een eigen woning. Mijn herstelde gebit heeft daarin een enorm grote rol gespeeld.'

Steun ons

Dokters van de Wereld pleit voor goede toegang tot mondzorg. Inmiddels hebben we meerdere successen behaald. Zo heeft de Tweede Kamer de motie aangenomen dat mensen in de schuldsanering niet langer hun aanvullende verzekering verplicht moeten opzeggen. Wij kunnen ons werk alleen maar doen dankzij de steun van mensen zoals jij.