Deel jouw verhaal

Hoewel een bezoek aan de huisarts gratis is, vallen veel zorgkosten onder het eigen risico. Die zorgkosten moet iedereen dus zelf betalen. Omdat veel mensen dat geld niet kunnen missen, stellen ze behandelingen uit, of gaan ze zelfs helemaal niet naar de dokter.

Kun jij het geld voor het eigen risico niet missen? Wat zijn de gevolgen voor jouw gezondheid? Ben jij zorgprofessional en zie je de gevolgen van deze trend bij jouw patiënten?

Vertel ons jouw verhaal in het ‘Zwartboek Eigen Risico Zorg’. Jouw verhaal hebben we nodig om dit probleem bij de politiek onder de aandacht brengen!

Je naam wordt gepubliceerd op deze pagina. Je kunt ook anoniem blijven.

Je telefoonnummer en e-mailadres worden niet gepubliceerd en zijn alleen bekend bij Dokters van de Wereld. Als we meer over jouw verhaal willen weten, nemen we contact met je op.

Verhalen van anderen

Het eigen risico moet er af
Is niet meer om te betalen
Daar ik zeer slechthorend ben(20% horend) heb ik gehoorapparaten nodig.Het eigenrisico moet ik betalen het resterende bedrag word om de 5 jaar vergoed door cz.Daar ik mijn gehoorapparaten dag en bijna iedere nacht in heb gaan ze niet 5 jaar mee.Extra verzekering voor 5 jaar kost €500.dat is voor mij uitgesloten dat kan ik niet betalen.Daar ik zelden tot nooit bij een huisart,specialist of therapeut kom. Zal ik de eigenbijdrage moeten betalen. Bij mijn basispakket betaal ik dan nu ook €38,50 p.m. zo dat ik eind van dit jaar het geld bij elkaar kan hebben voor de eigen bijdrage voor mijn gehoorapparaten.Dit(€38,50p.m.) maandelijks betalen houd wel in dat ik €40 p.w. heb (voor boodschappen/kleding/kapper).leefgeld dus eigenlijk. Door gemeente zal er niets worden vergoed dmv bijzondere bijstand.Wel vreemd als je bedenkt dat ik zonder nog maar20%hoor! Dit betekend dat ik zo goed als niets kan horen. Maar men wil wel dat ik weer beschikbaar ben voor het arbeidsproces.Zonder gehoorapparaten ben ik dus/val ik onder de gehandicapten en kan ik niet deelnemen of ben ik geen onderdeel aan/van de maatschappij/samenleving!!! Nu heb ik het geluk gehad dat een vriendin van mij grofvuil wegbracht op de millieu straat in onze gemeente,de vuilstort dus en daar tussen het afval een doosje zag liggen dat ze herkende van haar moeder die ook gehoorapparaten heeft en weet hoe veel duur dit is,en heeft het doosje voor mij uit het vuilnis gevist!Een Godsgeschenk ech waar u kunt zich niet voorstellen wat er in mij omging toen bleek dat er niets mis mee was,gewoon weggegooidbij het grof vuil,maar het betekende voor mij persoonlijk mijn redding tot ik nieuwe apparaten kan betalen !!
Meer dan 45 jaar gewerkt en bijgedragen aan de maatschappij. Nu bij ouder geworden beginnen de mankementen van het hard werken en worden we aan de kant gezet.
Kijk eerst waar we het meeste geld aan uitgeven en kijk daar waar je op kunt bezuinigen.
Direct afschaffen is beter voor de gezondheid
Tot 3 keer toe is mijn kroon uit mijn mond gevallen. De tandarts krijgt gewoon tot 3 keer zijn vergoeding. Terwijl hij broddelwerk afleverde Ik betaal drie keer de tandarts. Dit is de wereld op zijn kop.
Overleden in 2010 D. uit Adam aan hartfalen, 42 jaar oud. Stelde vanwege Eigen Risico contact opnemen met arts uit. Obductie (lijkschouwing) werd wel gratis aangeboden.
Er wonen veel vrouwen in Nederland welke als kind besneden zijn maar het geld niet hebben om zich met klachten naar een medisch specialist zoals gynaecoloog, uroloog, plastisch chirurg te laten verwijzen ivm. Het eigen risico.
geen eigen risico please
Door de toeslagenaffaire die begon in 2010 tot heden, moest ik alle zorgkosten ZELF betalen, kreeg totaal geen hulp. Werd telkens van het kastje naar de muur gestuurd door alle overheidsinstantie(s). Ook beweerd de BD dat ik NIET chronisch ziek/beperkt ben. Heb in 2007 een zeer ernstig bedrijfsongeval gehad met blijvende schade, hierdoor ben ik 100% arbeidsongeschikt geworden. Zelf de ECLInr wordt niet erkent door de BD. Ben hierdoor veel misgelopen, ook mijn eigen risico is aan het begin van elk jaar direct op, door mijn jaarlijkse controle CARDIOLOOG, die ik zelf moet betalen met eigen risico. Kan de zorgverzekering niet meer betalen
Ik ga niet naar de huisarts, want die moet me door sturen voor verder onderzoek. Eigen bijdrage + ziekenkosten verzekering zijn niet te betalen.