Bijna 30.000 mensen dakloos door overstromingen in Centraal-Afrikaanse Republiek

Bijna 30.000 mensen dakloos door overstromingen in Centraal-Afrikaanse Republiek

Extreme regenval heeft eind oktober overstromingen veroorzaakt in de Centraal-Afrikaanse Republiek. Het zijn de ergste overstromingen in twintig jaar. Minstens 28.000 mensen zijn dakloos geworden. Dokters van de Wereld heeft snel gereageerd op deze noodsituaties en biedt medische hulp aan de getroffenen.

Honderden gezinnen zijn hun huizen en bezittingen kwijtgeraakt nadat de Ubangi-rivier en de uitlopers in oktober overstroomden. Putten en latrines zijn overstroomd, velden zijn overstroomd. Wat overal verwoestende gevolgen zou hebben, is bijzonder dodelijk in een land als de Centraal-Afrikaanse Republiek, waar de meeste mensen al vóór de overstroming moesten rondkomen op de eerste levensbehoeften.

Alleen al in hoofdstad Bangui en Bimbo, de tweede stad van het land, werden meer dan 2.500 gezinnen getroffen. In afgelegen gebieden is de omvang van de schade moeilijk te voorspellen vanwege de ellendige veiligheidssituatie en de moeilijke bereikbaarheid. Er zijn nauwelijks sanitaire voorzieningen of schoon water. Het gevaar is groot dat infectieziekten zoals cholera of malaria zich verspreiden.

Dokters van de wereld heeft inmiddels zes kampen bezocht en er worden mobiele teams ingezet die op drie locaties medische hulp gaan bieden.

Steun ons wereldwijde werk

Doneer nu!

Deel dit artikel

Dokters van de Wereld | Nieuwe Herengracht 20 | 1018 DP Amsterdam
Privacy & Cookies | IBAN: NL82INGB 0000 0049 46 | RSIN: 807110917