Veel van onze collega’s verlenen noodhulp in het zwaar gehavende Syrië. Door de oorlog lagen daar al veel ziekenhuizen in puin vóór de aardbevingen. Onze noodhulpteams en klinieken zijn hier onmisbaar. Zij kunnen hun werk alleen maar blijven doen met uw steun.

Medische noodhulp

Ook in Turkije heeft Dokters van de Wereld ervaren mobiele medische teams operationeel. Elk team bestaat onder meer uit een arts, een verloskundige, een klinisch psycholoog, een maatschappelijk werker en een verpleegkundige. Zij bieden medische noodhulp. Ook bieden we veilige ruimtes, waar vooral vrouwen en kinderen kunnen douchen, hygiëneproducten ontvangen en groeps- en individuele counseling krijgen.

Wederopbouw

Onze collega’s werken met man en macht om de slachtoffers van de ramp bij te staan. We willen hun weerbaarheid vergroten door hun fysieke en psychologische gezondheid te verbeteren. Alleen dan kunnen zij deze ramp enigszins verwerken en hun schouders onder de wederopbouw zetten.

Steun ons werk in Turkije en Noord-Syrië. 

Donatie

Noodhulp  voor  slachtoffers  Turkije  en  Syrië

Een jaar geleden werden Zuidoost-Turkije en Noordwest-Syrië getroffen door twee catastrofale aardbevingen. Hulp is nog altijd essentieel. Geef nu voor de slachtoffers van deze ramp.